MAGAZINE

I njohur si Mbreti i Kokainës”, bosi kolumbian i drogës Pablo Escobar furnizonte më shumë se 80% të tregut amerikan me kokainë, duke u shndërruar në kriminelin më të pasur në histori, me një pasuri të vlerësuar afro 30 miliardë dollarë amerikanë, në vitin 1990. Një vështrim në jetën e

Nga Emma Young Të marrësh pak kohë pushim, të luash, të studiosh me të tjerët. Përveç teknikave klasike, ka shumë mënyra që na ndihmojnë të mësojmë diçka dhe fiksojmë atë mirë në kujtesë Edhe kur provimet e shkollës janë një kujtim shumë i largët, etja për dije nuk zbutet ndonjëherë.

Veprat më të rëndësishme të shkruara në burg “E cilësova burgun shumë aspekte mjaft të këndshëm. Nuk kisha angazhime, asnjë vendim të vështirë për të marrë, pa frikë nga ata që më kërkonin, dhe asnjë ndërprerje në punën time”. (Nga autobiografia e Bertrand Rasëll). Bertrand Rasëll qe një pacifist gjatë

KAI SHULC T’i kundëvihesh një figure globale të paqes, besimit dhe bamirësisë nuk është një punë që mund ta bëjë kushdo, ose më saktë, vështirë se mund ta bëjë ndokush. Por, Dr. Aroup Chatterjee ka kaluar një pjesë të madhe të jetës së tij, pikërisht si një prej kritikëve më zëlartë

Njëra fotografe, tjetra gjeografe. Së bashku, Rosetta Borchia dhe Olivia Nesci kanë identifikuar peisazhet që formojnë sfondin e kryeveprës së Leonardos, tek veprat e Piero della Francescas, tek pikturat e Rafelos. Nuk është çudi që janë quajtur “gjuetaret e peisazheve” “Kur e kuptova se peisazhi para meje ishte ai që

“India ka njohur pafajësinë dhe mospërfilljes në fëmijëri, pasionin dhe braktisjen në të ri, dhe urtësi e pjekurisë që vjen nga përvoja e gjatë e dhimbjes dhe kënaqësisë; dhe sërish ajo ka ripërtërirë fëmijërinë, rininë dhe moshën e saj”. Nëse Mahatma Gandi është Babai i Indisë, atëherë Xhavaharlal Nehru është

“Duke kuptuar shumë gjëra, nuk kam arritur asgjë”. Këto besohet të kenë qenë fjalët e fundit të Hugo Grocit, dijetarit, burrështetasit dhe teoricienit politik holandez, që mbahet më mirë mend për punën e tij pionere në fushën e të drejtës ndërkombëtare. Vepra e tij “De jure belli ac Pacis” (Mbi

Jemi dashuruar të gjithë me Ana Kareninën, protagonisten fatkeqe të romancierit të madh rus Lev Tolstoi, dhe ndoshta të gjithë, të goditur ndaj sharmi i një heroine të brishtë dhe pasionante, kemi pyetur veten nëse ajo kishte ekzistuar apo jo në jetën reale. Pra qe një personazh real apo imagjinar?

Bëhuni gati të zhyteni në botën e nënvetëdijes tuaj. Ky kuic tibetian do të zbulojë versionin më të vërtetë të vetes suaj dhe qenies suaj. Kur t’u përgjigjeni secilës prej pyetjeve më poshtë, mbani mend që të bazoni përgjigjet tuaja, tërësisht në intuitën tuaj, dhe jo të kërkoni një përgjigje

Frati domenikan Xhirolamo Savonarola (1452-1498), ishte sundimtari de fakto i Firences në 5 vitet që çuan deri në vdekjen e tij të tmerrshme. Gjatë udhëheqjes së tij, Savonarola foli për përtëritjen e Krishterimit në Rilindjen Fiorentine, dhe ndërmori një fushatë puritane kundër Papës Aleksandrit VI. Pas refuzimit të partneritetit me

SHARE

Magazinë

Send this to a friend