MAGAZINE

Jaron Lanier: «Le ta azhornojmë kapitalizmin, të dhënat që japim duhen paguar» “Mënyra me të cilën kemi future teknologjitë dixhitale në jetët tona e ka përkeqësuar qytetërimin njerëzor. Ama mund ta korrigjojmë akoma tendencën, duke provuar që të punojmë për një kapitalizëm ndryshe, të përshtatur me epokën e internetit. Secili

Garazhi është sinteza e përkryer e American Dream, i mishëron vetë thelbin dhe, si i tillë do të meritonte një fenomenologji të veçantë. Të gjithë amerikanët apo pothuajse posedojnë nga një të tillë në krah të banesës, që komunikon me shtëpinë, e megjithatë një univers në vete. Në brendësi të

Nga Tracey Thorn Mbaroi, mjaft më me shkollën, dhe jo vetëm për këtë verë, por si e thotë edhe kënga, përgjithmonë. Mjaft me lapsa, libra, mjaft me uniforma apo emrat në etiketa, me semestrat apo mbrëmjet e prindërve, justifikimet për arsyet shëndetësore apo kërkesat për leje, mjaft me ofrimin vullnetarë

Annamaria Testa* Zonja dhe zotërinj, zakonisht jam e rezervuar mbi gjërat e mia personale, por kam vendosur që sot, në mënyrë të jashtëzakonshme, të mendoj bashkë me ju disa kujtime të fëmijërisë sime. Flasim për pak më shumë se 50 vite më parë, në Milano. Dhe pardje, jo një e

Oliver Burkeman Në fillim të muajit, ndërkohë që ajo masë impulsesh konfuze që aktualisht mbulon detyrën e presidentit të Shteteve të Bashkuara përgatitej që të shkonte në Londër, kryetari i bashkisë së qytetit Sadiq Khan deklaroi për The Guardian, se ajo vizitë do ta fuste Mbretërinë e Bashkuar “në anën

Bota.al ju sjell sot të shpjeguar, modelin e përshkallëzimit të konfliktit që ndihmon jo pak në analizën e konflikteve. Ky model ka nëntë faza, ndryshe nga modeli i mëhershëm i Kurt R. Spillman, i cili përshkruante pesë faza tipike të përshkallëzimit. Këto faza janë të grupuara në tre nivele, secili

“Duhen njëzetë vite për të ndërtuar një reputacion dhe pesë minuta për ta shkatërruar. Nëse mendon këtë, do t’i bësh gjërat ndryshe”. Ky citim i Warren Buffet më duket një mënyrë shumë e mirë për të filluar dhe t’ju rrëfyer 2-3 gjëra jo dhe aq të vetëkuptueshme, mbi fenomenin fluid,

Një intervistë me Michele Mezza Si algoritmet po ndryshojnë botën, Si po e transformojnë gazetarinë, politikën, opinionin publik, demokracinë dhe qytetet tona ku jetojmë. Libri i fundit i autorit Michele Mezza, “Algoritme lirie. Fuqia e llogaritjes midis dominimit dhe konfliktit”, shqyrton me qasje kritike mekanizmat nëpërmjet të të cilave fuqia

Oliver Burkeman Nuk ka nevojë të kalosh shumë kohë në një qytet ku të gjithë i bien borisë – Nju Jork apo Nju Delhi për shembull – për të kuptuar se, praktikisht, kot që i bien. Shoferët janë të gjithë të bllokuar në të njëjtin trafik, me të njëjtën dëshirë

Oliver Burkeman Një nga reflektimet më të famshme (dhe të lodhshme) të filozofit ekzistencialist francez Jean-Paul Sartre ka të bëjë me kamarierin e një kafeneje, qëndrimin e të cilit, në një farë kuptimi, e konsideron pak si shumë “prej kamerieri”. “Ai vjen drejt klientëve me një hap që është shumë

SHARE

Magazinë

Send this to a friend