LIFESTYLE

1. Zgjidhni mes luleshtrydheve, mjedrave dhe boronicave për të marrë vitaminë C dhe antioksidantë. Një studim i kohëve të fundit tregonte se Vitamina C ndihmon për kontrollin e niveleve të kortizolit në trupin tonë. Kortizoli është një hormon i rëndësishëm i stresit. Mund të ndihmojë në aktivizimin e reagimeve tuaja

Ndonjëherë një situatë na duket e tmerrshme, por me kalimin e kohës, do të marrë fund. Të gjithë kalojnë kohë të vështira në jetë; ndoshta marrëdhënia juaj ka përfunduar, ndoshta keni humbur një njeri të dashur, apo ndoshta jeni të palumtur me karrierën dhe të pasigurtë për atë që doni

Koha kalon shumë më shpejt nga sa e mendon. Seksi dhe bukuria ikin, por intimiteti dhe miqësia rriten. Asnjë hobi, interes, libër apo punë nuk do të jetë aq e rëndësishme për ju, sa njerëzit me të cilët do të plakesh. Cdo farë që ke mbjellë në të kaluarën, e

Jeta është shumëçka. Ajo është e bukur dhe e mrekullueshme. Por vetëm diçka nuk është:e lehtë. Ka raste kur kjo është shumë më e dukshme se të tjerat. Ne vetë, jo gjithmonë e bëjmë më të lehtë; fiksohemi pas koncepteve dhe zakoneve që janë të pasakta, qesharake, apo edhe të

Ka njerëz në këtë botë që zgjohen çdo ditë në mëngjes dhe nuk e dinë pse. Ata që ngrenë një pyetje të tillë dhe e vënë në veprim, jetojnë jetë të lumtura, të shëndetshme dhe produktive. Kushtoni vëmendje! 1. Jini të paarsyeshëm! Vetëm për shkak se diçka nuk është bërë

Nuk duhet shumë kohë për të gjetur artikuj dhe histori që flasin për zakonet e mira, apo mantrat motivuese të njerëzve që kanë arritur suksese në fushën e zgjedhur prej tyre. Por, sado interesante dhe frymëzuese që mund të jenë këto artikuj, ato rrëfejnë vetëm gjysmën e historisë. Shumë njerëz

Nga Darius Foroux  Sokrati, i cilësuar si një nga themeluesit e filozofisë perëndimore, u quajt dikur njeriu më i zgjuar në botë nga Orakulli i Delfit. Kur Sokrati dëgjoi që orakulli kishte bërë një vlerësim të tillë, ai besonte se kjo deklaratë qe e gabuar. Sokrati tha:”Unë di një gjë:që

Shumë njerëz mendojnë se mënyra më e mirë për t’u bërë të suksesshëm, është të përftohen shumë shprehi dhe aftësi të reja. Ndërsa kjo mund t’iu ndihmojë, ndonjëherë gjëja më e mirë që mund të bëni, është të hiqni dorë nga gjërat që iu shpërqëndrojnë nga qëllimet tuaja. Në vend

1. Kontrollimi i telefonit tuaj gjatë një bisede Mendoni për herën e fundit që keni qenë në një bisedë me dikë, dhe ai ose ajo kap telefonin për të kontrolluar një sms. Është një zhgënjim i vërtetë, kur ndjeheni që nuk po ju dëgjojnë. Dhe është e mundshme që, ndërsa

Veprimi mundet që jo gjithmonë të sjellë lumturi; por nuk ka lumturi pa veprim. Lumturia mund të ekzistojë vetëm përmes pranimit. Lumturia shpesh herë hyn vjedhurazi nga një derë, që nuk e dije se e kishe lënë hapur. Mbaj mend që njerëzit më të lumtur janë, jo ata që marrin

SHARE

Lifestyle

Send this to a friend