LIFESTYLE

Në këtë material do të lexoni disa pyetje që duhet t’ia bëni vetes për të mësuar më shumë rreth vetvetes. Nuk ka gjë më të rëndësishme se rruga drejt zbulimit të kuptimit të jetës së dikujt dhe qëllimit të ekzistencës së tij. Nëpërmjet njohjes së vetes, një person është më

Djathi është një nga produktet e qumështit më të konsumuara, aq më tepër në raste festash. Një studim i kryer nga kërkues nga Kina dhe Hollanda tregojnë që përpos efekteve të përditshme tashmë ka edhe efekte afatgjata. Kërkuesit observuan për 10 vite 200 mijë persona, kështu që përcaktuan se ata

Ngjyra e preferuar e dikujt flet shumë për personalitetin dhe sjelljen e tij/saj. Për shumë vite me radhë psikologët janë munduar të gjejnë një lidhje midis karakteristikave të personalitetit të dikujt dhe ngjyrës së tij/saj të preferuar. Hidhini një sy cilësive të mëposhtme, bazuar në ngjyrën tënde të preferuar. E

Kjo është historia e Ivanit, por që përfaqëson miliona fëmijë në mbarë botën që, ashtu si ai, jetojnë në të njëjtat rrethana. Mesazhi që ai përcjell është i rëndësishëm dhe nuk duhet t’i harrojmë kurrë raste të tilla. Në duart e djalit të vrarë nga prindërit e tij, një mjek

Njerëzit e zgjuar kanë famën se bëjnë gabime idiote, sidomos në situata që kërkojnë arsyetim. Shkencëtarët kanë filluar të kuptojnë se pse ndodh kjo. Njerëzit e zgjuar janë të prirur të kenë dështime të pamenda, sepse ka pika “të verbëra” në mënyrën e tyre të përdorimit të logjikës. Të gjithë,

Bukuria dhe sensualiteti janë asetet më të rëndësishme të çdo gruaje, për shkak të së cilave ato tërheqin meshkujt. Por gratë e një shenje të caktuar të Zodiakut kanë një aftësi të jashtëzakonshme për të tërhequr çdo burrë, me ndihmën e magjepsjes dhe karizmës së tyre. Hirësia e saj është

Vaji i ullirit është një mrekulli e natyrës për shkak të vlerave ushqyese që mbart. Mjafton shumë pak prej tij për të na ruajtur një ritëm normal të metabolizmit, si dhe për të na mbrojtur nga një sërë sëmundjesh malinje, kardiovaskulare, neurologjike, apo edhe dermatologjike. Ju mund ta përdorni vajin

Edhe pse shumë persona mendojnë se kur pinë duhan duken më joshës në fakt një studim ka treguar të kundërtën. Është dëshmuar shkencërisht se njerëzve u duken duhanpirësit më pak tërheqës sesa ata që nuk pinë duhan. Studimi i kryer nga hulumtues të Universitetit të Bristolit, kishte përfshirë 500 pjesëmarrës

Këto hapa janë po aq të thjeshtë sa të shkruash me gishtat në tastierë, apo me stilolapsin në letër. Kur vjen puna tek të qenurit më efikas në punë, ju e dini se nuk duhet humbur kohë me budallallëqe, apo me shpërqendrimet nga ana e kolegëve. Por kërkimet tregojnë një

Shkrimtari i famshëm britanik Charles Dickens ka thënë: “Nuk duhet të turpërohemi asnjëherë nga lotët”. Shumica e njerëzve nuk e kuptojnë faktin që e qara është e rëndësishme jo vetëm për personin që qan, por edhe për shoqërinë në tërësi. Në këtë përfundim ka arritur doktori i shkencave filozofike Uilliam

SHARE

Lifestyle

Send this to a friend