LIFESTYLE

Kafeja është një ndër pijet më të konsumuara në të gjithë botën, e përbërë prej kokrrave të thara (pjekura) të kafesë, që rrjedhin nga druri i kafesë. Të mirat e saj: Antioksiduesit. Kafeja është e mbushur me antioksidues, sikurse acidi klorogjenik dhe melanoidi. Antioksiduesit ndihmojnë në pengimin e oksidimit, proces

Këtë shkrim dua ta nis me titullin e një romani që kam lexuar, por që pohon të kundërtën, se dashuritë e mëdha nuk veshin fustane nusërie. Një temë e tillë është ndër ato më të shpeshtat, që diskutohen kudo : në punë, në rrethet tona shoqërore, apo edhe në rrjetet

Gjuha e trupit është shumë e rëndësishme. Duke parë gjestet e meshkujve, femrat mund të zbulojnë shumë gjëra. Për të kuptuar tërësisht qëllimet e një mashkulli, femrat fokusohen tek sinjalet psikologjike që përçohen me anë të gjesteve të tij. Lëvizjet e tij, për të cilat në shumicën e rasteve nuk

Pirja e duhanit është kthyer tashmë në një ‘trend’. Nuk kalon dot nëpër lokale, ku të mos shohësh të rinj e të moshuar që konsumojnë cigare, shpesh duke menduar se po i bëjnë mirë shëndetit të tyre. Kënaqësia që marrin prej konsumit të duhanit, vlen më shumë se shëndeti dhe

Sytë janë një pjesë tepër e veçantë e trupit të njeriut, unikë tek çdo njeri. Thuhet se ato “janë pasqyra e shpirtit” dhe se mund t’i tregojnë të tjerëve sesi ndiheni nga brenda. Megjithatë, shpesh, falë syve tregoni më shumë seç duhet. Ja disa fakte interesante që ndoshta nuk i

Konsumi i alkoolit është shumë i lartë, sidomos në radhët e të rinjve në vendet e zhvilluara. Ky është dhe shkaku kryesor i incidencës më të lartë të steatozës alkoolike dhe cirrozës në mëlçinë e konsumuesve të rregullt të alkoolit. Dëmet prej tij shkaktohen më së shumti në mëlçi, tru

Dihet se konsumimi i verës është i mirë për zorrën dhe zemrën për shkak të polifenoleve. Tani një grup shkencëtarësh nga insituti i kërkimeve në shkencën e ushqimit kanë publikuar një studim në “Journal of Agricultural and Food Chemistry” që sinjalizon se kjo pije ka efekte edhe për shëndetin oral.

Është e qartë që shumica e femrave zgjedhin për shokun e tyre të jetës dikë që është më i madh në moshë se ato. Por pse ndodh kështu? Përveç paragjykimeve që mund të lindnin në rastet kur femrat mund të ishin më të mëdha në një çift, ekspertët kanë zbuluar

Ka shumë informacione  të rreme për tumoret : nëse disa prej tyre mund të jenë të padëmshme, të tjerët mund të ndikojnë negativisht në sjelljen e njerëzve. Më poshtë po sjellim  disa qartësime rreth këtyre  informacioneve : Asnjë sëmundje si tumori  nuk është subjekt i miteve dhe besimeve. “Disa vite

Fruti i mollës ka shumë vlera ushqyese. Molla përmban vitaminat A, B dhe C. Gjithashtu përmban sheqer, hekur, natrium, acetaldehid, fosfor etj. Ndikimet e saj pozitive në organizëm janë të shumta. Molla lehtëson jashtëqitjen. Në personat që vuajnë nga konstipacioni, rekomandohet të marrin mollë herët në mëngjes, si dhe përpara

SHARE

Lifestyle

Send this to a friend