LIFESTYLE

Presioni  normal i gjakut mban vlerat 120/80, ku përkatësisht 120 mm Hg përkon me presionin sistolik dhe 80 mm Hg me presioniin diastolik. Do të konsiderohet hipertension arterial, kur presioni sistolik arrin ose kalon 140 mm Hg dhe ai diastolik arrin ose kalon 90 mmHg, pra 140/90, dhe këto vlera

 “Dashuria nuk ka nevojë të ndihet, por të tregohet” – Paulo Coelho. Ndonjëherë “të besoj dhe kam besim tek ty” vlen për shumë nga ne më shumë se “të dua”. Dashuria mbetet një etiketë kur nuk shoqërohet me vepra domethënëse që forcojnë lidhjen përmes kujdesit dhe vëmendjes. Pak fraza janë

Çfarë duhet për të patur sukses? A janë personat më të suksesshëm ata me më shumë fat në shoqëri? Një kërkim i më shumë se 1000 karrierave universitare gjatë 40 viteve shfrytëzoi një model informatike dhe arriti në zbulimin se fati ishte faktori më i madh i suksesit të këtyre

“Kush mendon se je? Je një bjonde idiote, një vajzë e pasur, jeta e të cilës ka qenë shumë e lehtë”. Kështu më ka thënë shumica e njerëzve, kur askush nuk e njeh se sa e vështirë ka qenë e shkuara ime. Kur isha në shkollë të mesme, motra ime

Të shohësh një miqësi midis një kafshe të egër dhe një qenieje njerëzore është diçka e pamundur. Kjo për arsye se fauna e egër ka cilësi të veçanta që e largojnë nga ne. Mirëpo ndonjëherë natyra na surprizon dhe bëhemi dëshmitarë të përjashtimeve të pabesueshme. Shembulli më i fundit na

Personat e ndjeshëm janë personat më të dashur dhe më të ndershëm që mund të kesh njohur ndonjëherë. Nuk ka asgjë që nuk do të të thonë për veten e tyre, nëse kanë besim tek mirësia jote. Njerëzit e ndjeshëm kanë një personalitet të lindur që i dallon nga të

Ekzistojnë çifte që e zbulojnë papritur se kanë gjetur personin e ëndrrave të tyre në momentin që e shohin atë person në sy. Në çdo rast ekzistojnë disa ndjesi të njëjta tek personat që bien në dashuri me dikë: 1.Ndihesh i/e habitur se si ndjen kaq shumë gjëra njëkohësisht për

“Unë mendoj se disiplina është përkufizimi i duhur për dashurinë për veten. Kur thua se e do veten, në fakt nënkupton se je duke u sjellë në një mënyrë që të bën ta duash veten tënde. Është njësoj si t’i thuash vetes: “E di që të pëlqen ta hash atë

“Nuk dua të harrosh asnjëherë se sa shumë të dua. Ne prindërit shqiptarë jemi disi të ftohtë si natyrë. Nuk i shprehim hapur ndjenjat që kemi brenda nesh. Mendojmë se fëmijët tanë e kuptojnë vetë dashurinë e fortë që ne kemi për ta, por harrojmë se kur ndodhin keqkuptime dhe

Shqetësohen për budallallëqe Njerëzit që kanë varësi nga negativiteti humbasin në një gotë ujë. Nëse thyhet një pjatë, për ta është dramë stratosferike, që pak ndonjë ore do e zëvendësojnë me një tjetër. Në vend të shijojnë të përditshmen, hidhërohen duke menduar për të ardhmen, gjë që i bën edhe

SHARE

Lifestyle

Send this to a friend