LIFESTYLE

Ne kurrë nuk duhet të pendohemi shumë në jetën tonë. Megjithatë, vjen një kohë kur kuptojmë që, ka gjëra të cilat, nëse do t’i kishim ditur më parë, mund të kishim përfituar në rini. Ndoshta këtë gjë e kuptojmë vetëm përmes përvojës dhe rritjes personale, por ndonjëherë koha kalon pa

1. Përfytyroje gjithmonë atë që do Përfytyrimi i asaj që ju dëshironi do të ndihmojë për ta shndërruar në realitet. Kujtoni çdo mëngjes se si e dëshironi ditën tuaj të jetë. Çdo natë, mendoni për ditën që sapo ka kaluar, përqëndrohuni në aspektet e mira dhe pastaj kujtojini ato. Jini

Pas një emocioni të lodhshëm, mërzia është pasoja çuditërisht e fuqishme që ndodh. Ajo është përmendur shpesh si një motiv për krimin dhe dhunën, sidomos në mesin e adoleshentëve. Një nga efektet e tjera fatkeqe të mërzisë, është nxitja që duket se u shkakton njerëzve për të  konsumuar ushqime të

Emocioni nuk është thjeshtë një fjalë e bukur. Mënyra si mendojmë dhe ndihemi prek mënyrën tonë të jetesës. Mjekësia tradicionale thotë se shëndeti është i lidhur me stilin e jetës, gjenetikën, dhe ekspozimin ndaj infeksioneve, por përpos këtyre ka edhe një lidhje të fortë midis emocioneve dhe shëndetit. Emocionet prekin

Këndo në dush. Trajto këdo që takon, ashtu si duan të të trajtojnë. Shih lindjen e Diellit të paktën një herë në vit. Kurrë mos refuzo biskotat e bëra vetë në shtëpi. Kërko ekselencën, jo perfeksionin. Mbill një pemë ditën e lindjes. Mëso tre barcaleta të pastra. Riktheji automjetet që

Sa besoni te shenjat e horoskopit? Pavarësisht skepticizmit tuaj, duhet të dini se janë shenjat e horoskopit, bazuar në ditën se kur keni, ato që përcaktojnë karakteristikat tuaja. Seksualiteti, parapëlqimet, fantazitë krijojnë situata tejet të ndërlikuara për t’i kaluar. Çdo njeri është unik dhe ka karakteristikat e veta, pikërisht kjo

Një grup hulumtuesish izraelitë ka krijuar një instrument që lejon vetërregullimin e aktivitetit të amigdalës në një mënyrë të thjeshtë. Egzistojnë forma për ta stërvitur trurin tonë për të kontrolluar më mirë stresin dhe lloje të tjera emocionesh, por këto teknika nuk funksionojnë për të gjithë dhe jo gjithmonë janë

Një studim eksperimental, i publikuar në “Science Advances”, i kryer mes 500 pjesmarrësve, të cilëve iu parashtruan 100 dilema sociale, nxjerr në pah pyetjen: Tradhtojmë apo jo? Kur bashkëpunoni më një koleg çfarë sjelljesh fitoni? Ky eksperiment u krye nga studiuesit e Universitetit Karli i 3-të, në Madrid në bashkëpunim me

Besimet e tua Sjelljen tënde Mendimet e tua Perspektivën tënde Sa i ndershëm/e ndershme je Kush janë miqtë e tu Cilët libra lexon Sa shpesh ushtrohesh Llojin e ushqimit që ha Sa shumë risqe ndërmerr Si i interpreton situatat Sa i mirë/e mirë je me të tjerët Sa i mirë

Një studim ka gjetur 31 gene të reja të lidhura me tensionin arterial. Çfarë do të thotë kjo risi? Sipas OBSH-së hipertensioni provokon çdo vit vdekjen e 7.5 milion personave, afërsisht 12,8% e të gjitha vdekjeve që ndodhin në planet. Pjesmarrja e 31 geneve në tensionin arterial e ka zgjeruar

SHARE

Lifestyle

Send this to a friend