LIFESTYLE

Në librin e vet “Shkathtësia e ngritjes së lumturisë”, Dalai Lama ka shkruar kështu: “Patjetër duhet të mësojmë se si ta duam atë që e kemi dhe të pajtohemi me atë që nuk e kemi, në mënyrë që të gjejnë stabilitetin dhe lumturinë”. Dhe tani këto fjalë i ka vërtetuar

Ju e zgjidhni me kujdes “rrethin tuaj të brendshëm” Njerëzit e fortë janë unikë, në kuptimin që ata nuk kërkojnë aprovim. Më të fortët mes nesh e kuptojnë me zgjuarsi se “ata që e vrasin mendjen, nuk kanë rëndësi”, dhe “ata që kanë rëndësi, nuk e vrasin mendjen”. Me fjalë

Të hash më pak dhe të ngrihesh nga tryeza kur ke edhe pak oreks. Të ndjekësh një ushqim të pasur me sallatëra dhe pak proteina. Të lëvizësh vazhdimisht. Studime të shumtë konfirmojnë rolin themelor që ka aktiviteti fizik. Të kujdesesh për spiritualitetin. Sipas shumë studimeve, kush lutet dhe mediton jeton

Mendimet negativë kanë gjithmonë potencialin që t’jua shkatërrojnë jetën. Ja disa prej tyre, bashkë me këshilla se si t’i zhdukni dhe zëvendësoni në mendjen tuaj. “Jeta është e padrejtë” – Ky mendim të bën ty viktimë. Askush nuk na ka premtuar ndonjëherë që jeta do të jetë një shëtitje. E

Harxhoni kohë duke bërë gjëra të panevojshme Lundrimi në internet për orë të tëra, të parit në mënyrë të përsëritur e shfaqjeve televizive, të luajturit gjithë ditën me videolojëra dhe të pirit shumë. Nëse keni bërë këtë gjë gjatë gjithë kohës, atëherë nuk do e përfundoni asnjëherë atë që donit.

Ushtrojnë Shumica e njerëzve që çdo ditë bëjnë ushtrime fizike, zakonisht e bëjnë këtë në mëngjes, transmeton Telegrafi. Kjo pasi që ushtrimet para punës e rrisin nivelin e energjisë dhe ndjeheni më të fuqishëm gjatë ditës. E bëjnë një orar ditor Maksimizoni potencialin tuaj duke e bërë një orar ditor,

Sipas një raporti të ri të shkruar nga psikiatri i Shkollës Mjekësore të Harvardit, Uma Naidoo, ushqimi luan një rol të madh në menaxhimin e ankthit. Përveç një diete të balancuar, duke pirë shumë ujë dhe duke kufizuar pirjen e alkoolit dhe kafeinës, më poshtë i gjeni edhe gjashtë ushqime

Teknikat e psikologjisë pozitive dhe të zhvillimit personal na ndihmojnë të gjejmë një gjendje pozitive të shpirtit. Ja disa ushtrime për organizimin e një dite të zakonshme. Një filozof thotë: “Nëse pesimizmi është i lidhur me humorin, optimizmi ka të bëjë me vullnetin”, e thënë ndryshe: nëse emocionet negative dhe

Të gjithë gënjejnë. Studimet thonë se ne na gënjejnë nga 10 në 200 herë në ditë! Njerëzit gënjejnë për gjithfarësoj arsyesh – që nga ajo për të mbuluar gabime apo nga sikleti, deri për fitime personale, shmangur konflikte, apo shmangur lëndimin e ndjenjave të dikujt tjetër. Disa gënjejnë thjeshtë për

Të kesh inteligjencën e nevojshme për jetën e përditshme, mendimin kritik, analizues, reflektimin, dhe të duash të mësosh gjithmonë botën që të rrethon, kjo është një gjë e cila nuk bëhet brenda natës. Atëherë, si i bëjnë ndryshe gjërat njerëzit inteligjentë? Gjithmonë reflektojnë mbi vetveten E vërteta për botënë shtë

SHARE

Lifestyle

Send this to a friend