KESHILLA

Sheqeri është burimi parësor i energjisë për qelizat tuaja. Karbohidratet komplekse si niseshteja shpërbëhen në sheqerna të thjeshta gjatë tretjes dhe më pas metabolizohen prej qelizave, për të prodhuar energji. Gjaku juaj normalisht përmban 5 gramë sheqer të tretur në të (afërsisht një lugë çaji). Janë vetëm 20 kalori, që

Ka pasur pretendime të shumta gjatë viteve, që pirja e kafesë do të rrisë rrezikun që ju të zhyteni në një sërë gjërash të tmerrshme. Megjithatë, kur shkencëtarët vëzhguan më shumë se 120.000 burra dhe gra për më shumë se 20 vjet, gjetën diçka krejt të habitshme. Studimi, “Marrëdhënia e

Ndonjëherë është puna. Herë të tjera është një mik, ose familja. Ndoshta paratë ose shëndeti po ju shkaktojnë ankth. Çfarëdo qoftë arsyeja, stresi ju shteron energjinë, dhe është koha që të bëni diçka për këtë! Ndërsa medikamentet mund të jenë të dobishme për shumë njerëz, kjo nuk është rruga e

Njerëzit dhe kafshët shohin ëndrra. Ndërsa shumë njerëz nuk mund të kujtojnë ëndrrat e tyre në tërësinë e tyre, shumica prej nesh që i kujtojmë, mbajmë mend shumë pak. Është vlerësuar se njerëzit shpenzojnë rreth 2 orë ëndërrim në një natë. Ëndrrat nuk janë kuptuar plotësisht, dhe ndërkohë që disa

Ne të gjithë kemi zakonet tona të këqija, dhe kjo është diçka normale. Por disa prej tyre, mund të jenë arsyeja pse karriera apo jeta juaj personale nuk shkojnë gjithmonë në drejtimin që  dëshironi. Më poshtë po renditim 11 zakone të këqija, të cilat mund të jenë pengesë në rrugën

Lao Tzu na fton për të qëndruar në të tashmen, Herakliti që të mos u kundërvihemi ndryshimeve, Epikuri të kuptojmë se cilat kënaqësi japin gëzime autentike, Dalai Lama që të kthejmë problemet në shanse. Më poshtë, mësimet e mendimtarëve të mëdhenj të aftë për të ndryshuar jetën për më mirë

Lumturia. Është diçka që të gjithë e duam. Por çfarë është saktësisht lumturia? A mund ta përshkruajmë me një fjali? Nëse nuk jeni të sigurt për përcaktimin e saktë të lumturisë, nuk jeni të vetmit. Shumë filozofë kanë ide shumë të ndryshme për atë që është lumturia dhe si mund

Ana jonë e pandërgjegjshme, irracionale, emocionale, zbulohet mirë edhe nga shenja hënore, ana tjetër e sjelljes “diellore”, që shfaqim në publik dhe në qetësi. Mund të thuhet se, ndërsa shenja jonë përfaqëson sjelljen tonë sociale dhe ndikimin, mënyrën se si ne u shfaqemi të tjerëve, pozicioni i Hënës në shenjën

Çdo njeri duhet të hajë shujtën e fundit të paktën tri-katër orë para se të flejë. Ekspertët shëndetësorë gjithmonë ua këshillojnë këtë gjë njerëzve sepse, sipas tyre, kjo e redukton rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe çrregullimet tjera shëndetësore. Sidoqoftë, kjo nuk mbetet më vetëm këshillë, sepse një hulumtim i

Përveç shijes, luleshtrydhet janë fruta me pak kalori, me aromë të pakrahasueshme dhe shumë të dobishme për organizmin. Zbuloni se  cilat janë përparësitë dhe  përfitimet  që luleshtrydhet i sjellin organizimit. Studiuesit kanë zbuluar se, luleshtrydhet janë një burim i pazëvendësueshëm kaliumi dhe fibrash, të domosdoshme për shëndetin. Luleshtrydhet kurojnë ulcerat

SHARE

Këshilla

Send this to a friend