HORIZONTE

Edhe pse dihej se hermafrodizmi gjendej tek peshkaqenët, kurrë nuk ishte parë një rast kaq i veçantë si një ekzemplar i kapur ditët e fundit nga peshkatarët e Tajvanit. Peshkaqeni kishte dy claspers (zgjatime), zgjatime të ngjashme me penisin që përbëjnë organte seksuale mashkullore të kësaj specie, por nga studimi

Kushtet ekologjike në Europë i vendosën majmunët në rrugën për t’u bërë njerëz miliona vjet para se Homo Sapiensi të evoluonte, thotë antropologu Dejvid Began. Pa zhvillimet që ndodhën në Evropë, njerëzit nuk do të mund të evoluonin kurrë Fantashkencë? Jo, ka ndodhur vërtetë. Midis 20 deri në 7 milionë

Revista Science ka publikuar 10 zbulimet shkencore më të rëndësishme për vitin 2017. 1- Përplasja e yjeve. Në vitin 2017 zbulimi më i madh i realizuar ishte observimi për herë të parë në histori të shkrirjes së dy yjeve të neutroneve përmes valëve gravitacionale. Në bashkëpunim me Toros (Transient Optical

  Nga Meera Senthilingam “CNN” Pikturoni në mendjen tuaj tavanet e larta të kapelës Sistinë, mermerin e bardhë të Taj Mahalit, apo tempujt e skalitur të Angkor Vat. Pavarësisht se mishërojnë periudha të ndryshme të historisë, dhe qasje të ndryshme në raport me kultura shumë të dallueshme mes tyre, këto

Nëse ne duhet t’u besojmë pretendimeve më të fundit të një grupi studiuesish, së shpejti do të gjejmë arkën e vërtetë të Noes. Sipas asaj që është shkruar në Bibël, Arka u ndal në “malet e Araratit” në Turqi pas 150 ditësh. Arka thuhet se është gjetur shumë herë në

Sistemi ynë diellor është i përbërë nga dielli dhe çdo gjë tjetër që sillet në orbitë përreth yllit tonë; planetet, planetet xhuxhë, hënat dhe shkëmbinjtë hapësinorë. Astronomët besojnë se skaji i sistemit tonë diellor ndodhet rreth 15 miliard kilometra larg nga Dielli ynë. Planetet e sistemit tonë diellor kanë qenë

Ideja e universeve paralele mund të duket e çuditshme, por fizika ka zbuluar të gjitha llojet e arsyeve se pse ata duhet të ekzistojnë Nga Filip Boll, BBC A është universi ynë i vetëm? Ideja e universeve paralele, dikur subjekt i fantashkencës, tanimë është duke u bërë e respektuar në mesin

Numri pi është numri më i studiuar i matematikës dhe ka pafundësi shifra dhjetore. Besohet se origjina e saj daton që 2000 vjet para krishtit dhe është një nga kostantet më të rëndësishme të matematikës, fizikës dhe inxhinierisë. Çfarë është numri pi? Numri pi është një kostante që lidh perimetrin

Rrjete sociale, posta elektronike, aplikime bankare, sisteme alarmi, biznese online, platforma të linjave ajrore dhe hoteleve përdorin të gjithë një fjalëkalim. Miliona njerëz denoncojnë vjedhjen e të dhënave personale ose të identitetit sepse përdorin fjalëkalime të thjeshta dhe të lehta për t’u mbajtur mend dhe shumë herë janë të përsëritura

Kur fiken dritat në vend që të kërkoni ndonjë qiri do t’ju mjaftojë të keni një bimë ndriçuese. Inxhinierët e MIT(Insituti i teknologjisë së Massachusetts) kanë krijuar një teknikë të bazuar në nanoteknologjinë që lejon që gjethet e bimës të ndriçojnë dhe të mund të përdoren për të ndriçuar një

SHARE

Horizonte

Send this to a friend