HORIZONTE

Janë shumë faktorët dhe elementet që ndikojnë mbi gjumin. Një studim i kryer nga universiteti i Mançesterit ka zbuluar edhe më shumë; ngjyra e kaltër, një tonalitet i saj(cyan) nuk të lejon të flesh rehat. Kërkuesit kryen një eksperiment me vullnetarë; i ekspozuan para gjumit me këtë ngjyrë dhe provuan

Mesjeta ka qenë një periudhë jo e gjitha e errët ashtu si na kanë bërë të besojmë. Ka patur periudha të ndërlikuara, luftra, sëmundje, katastrofa klimatike, por duhet ditur se në ato vite u zbuluan një numër gjërash që ndihmuan evolucionin e njeriut në vitet në vazhdim. Ja 10 shpikje

Shkencëtarët janë duke ndjekur me kujdes vetitë e shumëzimit të organizmave mikroskopike, përfshirë ato që shkaktojnë sëmundjen e gjumit afrikan. Ata thonë se ajo që ndodh mes dy parazitëve mund të ketë pasoja të rëndësishme tek njerëzit. Studjuesja Wendy Gibson thotë se kur është fjala për parazitët një-qelizorë, të njohura si

Vepra e parë në pikturë e Leonardo da Vinçit është një pllakë në terrakotë që daton në vitin 1471 dhe që përfaqëson një ëngjëll të ri, Gabrielin. Sipas ekspertit Ernesto Solari mund të jetë edhe një autoportret i gjeniut rilindas. Profesori ia zbuloi botës për here të parë këtë vepër,

Koko ngordhi këtë të martën në Woodside, Kaliforni në qendrën “The Gorilla Foundation” e ngritur dhe e drejtuar nga Francine Penny Patterson. Gorrilla ishte 46 vjeç dhe ndoshta ekzemplari më i famshëm i llojit të vet. Sipas Petterson-it, Koko ishte e aftë të komunikonte me njerëzit duke përdorur rreth 1000 shenja. Gjithashtu kuptonte

Përshkrimi që bën Albert Ajnshtajni për kinezët si një vend punëtor, të ndyrë dhe të trashë ka shkaktuar irritim në vendin aziatik nga ku vërshuan të gjitha komentet në rrjetet sociale. “Kinezët nuk ulen në tavolina ndërsa hanë, por në bisht siç bëjnë europianët kur kryejnë nevojat fiziologjike në pyje”.

Albert Ajnshtajni ka qenë një nga shkencëtarët më të rëndësishëm të historisë. Iu kundërvu publikisht regjimeve despotike të viteve 30 si dhe doli kundër racizmit. Mbështeti lëvizje të të drejtave civile në Amerikë dhe deklaroi në ndonjë rast se racizmi ishte një sëmundje e të bardhëve. Për këtë arsye kanë

Pema baobab (Adansonia) e njohur ndryshe si “pema e jetës” është e vështirë për t’u harruar. Gjendet në rajonet e savanës afrikane, në Madagaskar dhe në Australi. Pemët formojnë një trung shumë të trashë dhe të gjerë dhe mund të jetojnë mijëra vjet e të zhvillojnë vrima kaq të mëdha,

Zbulimi i pazakontë i një planeti u realizua nga një ekip i shkencëtarëve indianë. Është hera e parë që gjendet një planet që orbiton një yll shumë të ngjashëm me Diellin. Planeti është pagëzuar me emërtimin EPIC 211945201b ose K2-236b dhe është mjaft i madh, rreth 27 herë më i

Inxhinieri, Mario Tobia zbuloi kokën prej guri gjatë gërmimeve të realizuara në një qytet antik hebre të quajtur Abel Beth Maacah. Statuja tregon fytyrën e një njeriu me mjekër dhe me lëkurë të zeshkët dhe duhet të ketë qenë 25 cm në përmasë. Pjesa u gjet mes rrënojave të një

SHARE

Horizonte

Send this to a friend