HORIZONTE

Komentoni

Me objektivin për ta shndrruar Kinën në një eko-qytetërim, autoritetet po punojnë që pyjet të mbulojnë afërsisht ¼ e vendit deri në 2020. Planet nuk po shkojnë keq. Deri më sot janë mbjellë deri 13 milionë hektarë. Ripyllëzimi filloi pas viteve 90 me stuhitë që shkaktuan dëme në materiale dhe

Një grup shkencëtarësh mati atë që ndoshta është dallga më e lartë ndonjëherë e regjistruar në hemisferën e jugut me 23,8 metra lartësi, e barazvlefshme me një ndërtesë 8 katëshe. Dallga u regjistrua në oqeanin Austral (oqeani i jugut), i njohur për stuhitë e tij, afër Campbell Island, 700 km

Shkencëtarët kanë zbuluar se sëmundja tropikale e cila ngjtitet nga pickimi i një lloj mushkonje, mund të transmetohet edhe seksualisht. Zbulimi i ri vjen pasi shkencëtarët në Itali testuan spermën e një njeriu që mori sëmundjen e mushkonjave gjatë kohës që ishte me pushime në Tajlandë. Kjo do të thotë

Disku i galaksisë sonë është i madh. Më i madh nga sa mendohej. Kështu e përcakton një studim i sapo përfunduar nga shkencëtarët e Institutit të Astofizikës së Kanarieve në Spanjë në bashkëpunim me ekspertët e “National Astronomical Observatories” të Kinës. Kështu disku i galaksisë sonë ka një përmasë më

  Ka ndodhur pothuajse 7 milionë vjet më parë, që paraardhësit tanë të lashtë u ndanë nga paraardhësit e lashtë të “kushërinjve” tanë më të afërt, shimpanzeve. Për pjesën më të madhe të asaj kohe, ata ishin banorë të pyjeve të ngjashëm me majmunët, me trupat leshtorë, trurin e vogël

Shkencëtarët e gjenetikës besojnë që krahasimi i biologjisë parahistorike dhe me atë moderne, do t’i ndihmojë ata të kuptojnë se çfarë i bën njerëzit unik. Profesor Svante Pääbo Shkencëtarët janë duke u përgatitur për krijimin e “trurit në miniaturë” që është ndërtuar gjenetikisht në atë mënyrë që të  përmbajë ADN-në

Çfarë ju vjen në mendje kur shikoni fragmentin e fjalës ‘‘D_tari „? Me shumë mundësi asgjë. Po në qoftë se më parë ju them fjalen“Lundron”? Tani, nëse rishikoni fjalën “D_tari” padyshim që e plotësoni hapësirën bosh me “Detari”. Ky proces quhet ‘parapërgatitje’. Ne parapërgatitemi në prani të fjalëve ose veprimeve

Një krizë me përmasa kozmike po zien: Universi po zgjerohet 9% më shpejt se sa duhej, dhe shkencëtarët nuk janë të sigurt përse. Vlerësimi më i fundit, më i sakti i ritmit të zgjerimit të Universit – një vlerë që njihet si konstantja Hubble – vjen prej misionit Gaia, të

Edhe pse në pamje të parë peshkaqenët lopë me sy të mëdhenj (Hexanchus nakamurai ) të oqeanit Atlantik u ngjajnë homologëve që banojnë në oqeanin Idian dhe Paqësor, në realitet janë një specie e ndryshme. Për këtë arsye kërkuesit nga institute i teknologjisë në Florida i ripagëzuan si peshkaqenët atlantik

Imazhet e shpërthimit të vullkait, Kilauea në Hawai na kanë bërë të na lindë pyetja sesi do të ishte vdekja, nëse dikush do të binte në një prej këtyre lumenjve të llavës. Të gjithë keni në mendje imazhin e Terminatorit që fundoset në një det prej metali të lëngshëm dhe

SHARE

Horizonte

Send this to a friend