HORIZONTE

Cilët janë më të lumtur:burrat apo gratë? Pyetja është e shtruar gabim, dhe nuk është aspak e dobishme. Shkenca konfirmon se meshkujt dhe femrat përjetojnë emocione – pozitive ose negative – në mënyra të ndryshme. Ajo që e përshkruan tablonë komplekse të këtyre dallimeve, siç rezulton nga hulumtimi më i

Nga Amy Knight Më 4 dhjetor 1934, në një mëngjes të acartë dhe me lagështirë, që kishte përfshirë stacionin hekurudhor të Moskës, një delegacion i madh i punëtorëve, i ftuar për këtë rast nga partia, vështroi me pikëllim teksa nga treni i ardhur nga Leningradi zbriti një arkivol. Brenda ndodhej

Gjatë periudhës së Prohibicionit në Shtetet e Bashkuara, kontrabandistët vishnin këpucë me thundrat e lopës të ngjitura në shollë. Ato linin gjurmë bagëtish në vend të gjurmëve të njeriut, duke i ndihmuar distiluesit dhe kontrabandistët të shmangnin kontrollet e policisë. Nëse keni ndjesinë se keni përjetuar një ngjarje më herët

Nga Scott A.McGreal Dihet se tiparet e personalitetit të njeriut, ndryshojnë sistematikisht në të gjithë rajonet gjeografike anembanë botës. Ndërsa arsyet janë të shumta, një studim i ri zbuloi se temperatura rajonale e ambientit, ishte një faktor i rëndësishëm. Më konkretisht, njerëzit që rriten në rajone me temperaturë më të

Nga Nancy Bilyeau Filozofi grek, Platoni, shkroi se Atlantida ishte një qytet teknologjikisht i avancuar, që u gëlltit nga oqeani rreth 12.000 vjet më parë. Ndërsa shumica mendojnë, se ajo është thjesht një legjendë, disa njerëz, arkeologë të trajnuar apo kërkues amatorë të thesareve, vazhdojnë të përpiqen që ta gjejnë

E rregulluar sipas inflacionit, paga minimale në SHBA pësoi një rënie me 20 për qind nga viti 1967 në vitin 2010. Gjatë Ruletës Ruse, një pistoletë e lubrifikuar dhe e mirëmbajtur, ka një shans më të madh që të mos qëllojë plumbin, pasi graviteti e bllokon këmbëzën. “Dollari” është një

Nga Kaitlyn Uells Në të gjithë botën, njerëzit jetojnë më gjatë, dhe më shëndetshëm se kurrë më parë. Kjo vihet re tek numri i 100-vjeçarëve. Në vitin 1840, në Shtetet e Bashkuara kishte vetëm 90 persona 100-vjeçarë – ose 1 për çdo 189.000 njerëz – sipas të dhënave të Byrosë

Nga Matteo Rubboli Testi modern për të kontrolluar nëse është apo jo shtatzënë një grua, i lejojnë asaj të marrë një përgjigje falë reaksionit kimik të urinës, e cila konfirmon apo mohon praninë e një hormoni të caktuar, gronadotropinës korionike, i pranishëm vetëm tek gratë shtatzëna. Mund t’iu duket e

Nga Eleanor Cummins   Santa Klausi i vëshur me të kuqe, mund të jetë mishërimi fizik i gëzimit të festës së Krishtlindjes, por fantazia e mbuluar me dëborë nuk është pa një lloj tensioni. Midis dhuratave të dhumta të festës, prindërit janë të zhgënjyer nga konsideratat filozofike dhe psikologjike:A duhet

Nga Oscar Martinez Arkeologu gjerman Hajrih Shlieman, ndodhej në Turqi në fund të shekullit të XIX për një kërkim të çuditshëm. Ai ishte duke gërmuar një vendbanim të vjetër të braktisur. Vendi, i njohur si Hisarlik, njihej vetëm nga disa specialistë. Teksa po gërmonte atje, Shlieman po shpresonte të gjente

SHARE

Horizonte

Send this to a friend