HORIZONTE

Shumë gjumë mund të ishte po aq i keq për shëndetin, sa edhe shumë pak gjumë, sipas një grupi gjithnjë e më të zgjeruar kërkimesh. Ndërsa mungesa e gjumit është e lidhur me një rrezik në rritje të obezitetit, diabetit dhe tensionit të lartë të gjakut, një studim i ri

Është një kromozom njerëzor anormal, me efekte të dëmshme për shëndetin tonë. Është i pranishëm në fakt në 95% të qelizave tumorale të leuçemisë mieloide kronike e, në përqindje më të ulta, në leuçeminë limfoide akute e në sëmundje të tjera. E merr emrin nga fakti që translokimi është vëzhguar

Një anestezi e përgjithshme i çon pacientët në një koma artificiale, duke ua kursyer atyre dhimbjet e ashpra gjatë një operacioni. Por Ilaçet vijnë me rreziqe – në gjendje për të shkaktuar humbjen e kujtesës dhe edhe madje ndryshime të personalitetit… Gjëja e fundit që Sarah Newton mban mend është

Qeniet njerëzore janë ndoshta speciet më të çuditshme që kanë jetuar ndonjëherë. Ne kemi tru të mëdhenj që na lejojnë të ndërtojmë pajisje të ndërlikuara, të kuptojmë koncepte abstraktë dhe të komunikojmë duke përdorur gjuhën. Ne jemi gjithashtu pothuajse pa qime, me nofulla të dobëta dhe mundohemi shumë për të

Orioni është një prej konstelacioneve më të spikatur në galaksinë tonë, Rrugën e Qumështit, e cila është afro 120 mijë vite dritë në diametër, dhe përmban 400 miliardë yje. Shtëpia qiellore e sistemit tonë diellor është një galaksi në formë spiraleje, me një strukturë qendrore yjesh. Por pyetja se si

Në një përpjekje për të shkatërruar arsenalin sirian të armëve kimike (që fillimisht u mendua të vinte në Shqipëri), qindra ton gaz toksik u ngarkuan mbi këtë anije mallrash dhe u dërguan në det, në një mision vërtet të rrezikshëm. Këtu, ekspertët zbulojnë sesi ushtria amerikane flirtoi me vdekjen Damask,

Asnjë sekret nuk është i sigurt në moshën dixhitale. Implikimet për institucionet tona janë të natyres darviniane Nga Daniel C. Dennett dhe Deb Roy Scientific American   Më shumë se gjysmë miliardë vjet më parë, ndodhi një hov krijues spektakolar i inovacionit biologjik, i quajtur shpërthimi kambrian. Brenda një “çasti”

Joanna Blythman Autore e librit “Sekretet e errëta të Industrisë Ushqimore” THE INDEPENDENT Kur ekspertja e industrisë ushqimore Joanna Blythman nisi të hetojë për praninë e kimikateve në paketimet e ushqimore, ajo që zbuloi ishte tronditëse. “Ne duhet të kuptojmë rrezikun sesi funksionet normale të trupit tonë, po dëmtohen nga

SERIA: EKSPERIMENTE ME NJEREZ Uillie Trottie i kalon orët e fundit në pritje të ekzekutimit në Teksas. “Në fakt jam shumë i qetë”, thotë. “Vetëm ilacet më shqetësojnë. Ata po bëjnë eksperimente me ne”. Autoritetet e burgut refuzojnë të thonë se ku i kanë marrë ilacet, apo nëse këta janë

EKSPERIMENTE ME NJEREZ: Pse lobi i agrokimisë në Bruksel është sot një prej më të fuqishmëve Gjatë historisë së saj 130 vjecare, revista shkencore Nature nuk kishte tërhequr kurrë një artikull. Por kur mikrobiologu Ignacio Chapela vërtetoi se, pavarësisht protestave të prodhuesve dhe shkencëtarëve të GM, bimët e modifikuara gjenetikisiht

SHARE

Horizonte

Send this to a friend