HORIZONTE

Edhe pse besohet se rreziku është i vogël, ju mund të jeni goditur tashmë nga rrufeja e errët- dhe rrezet e saj të antimateries – pa e ditur atë. Rrufeja e errët, njihet ndryshe edhe si “drita tokësore e rrezeve gama”. Stuhitë jo vetëm që prodhojnë energji elektrike me anë

Vera të freskëta, dimra të ngrohtë e të lagësht, vjeshta pa shira. Ja përse as edhe moti nuk është më ai i njëherë e një kohe. I nxehtë mbytës në lojrat Olimpike dimërore në Soçi të 2014-ës, shira konstante në muajin maj në Bosnje, flakë në pyje në Norvegji të

Nëse keni njohje mbi konceptin ‘science fiction’ të shkurtores -një tunel i shkurtër që lidh dy vende të largëta në hapësirën ​​e jashtme- atëherë ju do ta kuptoni se çfarë është një portal magnetik. Dallimi është se portalet magnetike, dihet që janë të vërteta. Ato janë fshehura përreth Tokës, duke

I gjithë gjenomi i qenies njerëzore peshon vetëm 150 gramë, i shtrirë në formën e ADN-së në të gjithë afro 100 trilionë qelizat e trupit. Nëse krejt paparitur do të zhdukej, do të fillohej me humbjen e pikërisht kësaj sasie të peshës. Por në fillim, shumë pak do të ishte

Një person që rri pa lëvizur në ekuator, në të vërtetë lëviz me një shpejtësi 1600 km/orë, për shkak të rrotullimit të Tokës. Teksa i afrohesh poleve, shpejtësia bie, deri sa më në fund arrin zeron. Por njerëzit në Amsterdam, për shembull, vazhdojnë të vijnë vërdallë me një shpejtësi ultrasonike.

Seria: 10 misteret e sistemit diellor, që prishin planet e shkencëtarëve tanë më të mirë Video e mësipërme, paraqet pesë “tinguj” misteriozë nga hapësira, 3 prej të cilave janë patjetër brenda sistemit tonë diellor. Të gjithë tinguj, janë në fakt valët e radios apo valët plazma, të përkthyera në zëra

Një letër nga Albert Einstein dërguar vajzës së tij shpjegon më së miri forcën më të madhe: Dashurinë. Në fund të vitit të 80-të, Lieserl e bija e gjeniut të famshëm, i dhuroi plot 1,400 letrat e shkruara nga Einsteini, Universitetit Hebraik, duke urdhëruar që mos i publikojnë deri sa

Programe në gjendje të mësojnë dhe të marrin vendime: një burim për të gjithë. Por disa shkencëtarë, mes të cilëve Stefen Hoking, druhen se… Në filmin “Her”, të regjisorit Spajk Xhonz, protagonisti dashurohet me të. Tek “Unë, Roboti” i regjisorit Aleks Projas, dhe në filmin “Ndëryjor” të Kristofer Nolan, është

NASA transmeton pamje live nga Stacioni Hapësinor Ndërkombëtar. Të fiksuarit rrinë dhe presin çdo detaj. Megjithatë kur ata menduan se kapën diçka, atëherë NASA ndërpreu transmetimin live. Por video është kthyer në hit në internet. Disa të fiksuar pas UFO-ve thonë se një anije hapësinore aliene po fluturonte dhe në

Të rrethuar nga mrekulli teknologjike, që nga bankomatet që flasin te satelitët e telekomunikacionit, njerëzit janë shumë të etur për t’u përditësuar me mjetet shkencore, por jo dhe aq me shkencën Në një studim të vitit 2009 në SHBA, u zbulua se vetëm 53 për qind e të rriturve të

SHARE

Horizonte

Send this to a friend