HORIZONTE

Komentoni

Nga rreziku i Inteligjencës artificiale, tek alienët e përparuar, e deri tek qeniet njerëzore armiqësore, parashikimi që Hawking ofron për njerëzimin duket goxha i zymtë Stephen Hawking mund të jetë më i famshëm për punën e tij sa u përket vrimave të zeza në hapësirë, apo njëjtësive gravitacionale, por zëdhënësi

Qoftë nëse bëhet fjalë për lindjen e fëmijës tuaj të parë, apo ditën e martesës, të gjitha kujtimet e dashura vijnë nga një lob specific i trurit. Dhe tani një ekip në Universitetin e Magdeburgut, Gjermani, ka përcaktuar me sukses vendodhjen e saktë se ku gjenerohen kujtimet. Dihej se kujtimet

Si ndodhi që 2/3 e sipërfaqes së tokës erdhi e u mbush me ujë? Një hipotezë është se Toka ishte kaq shumë e nxehtë kur u formua 4.6 miliardë vjetë të shkuara, sa uji do të kishte avulluar. Mendohet se uji u soll nga përplasjet me një kometë dhe asteroid,

Nuk ka asgjë që krahasohet me zërin e spikatur robotik të Stephen Hawking kur  trazon një debat të nxehur rreth… robotëve. Në një intervistë me Rory Cellan-Jones, Hawking paralajmëroi se makinat super-inteligjente mund të përfundonin duke na fshirë nga faqja e dheut. Deri tani vonë, inteligjenca artificiale dukej se i

Studimet mjeko-shkencorë, pasi na kanë nxitur të modifikojmë shumë nga zakonet tona të jetës, na fton tani të jemi vigjilentë ndaj rrezikut më vdekjeprurës: qëndrimit ulur… Nuk mundem më. Pas gjithë asaj që na është kërkuar për të mos bërë, sepse është e dëmshme për shëndetin, pasi kemi humbur vesin

Fëmijët që dinë të pikturojnë mirë që në moshë të hershme kanë perespektivë të shkëlqyer të zhvillimit të inteligjencës Mos kini aspak frikë: është normale nëse fëmija juaj, duke vizatuar një xhuxh, harron ta paraqesë me bark. Sidoqoftë është shenjë zgjuarsie kur fëmijët fillojnë të shfaqin të gjithë trupin. Zgjuarsi

Agjencia amerikane e hapësirës, NASA, është duke i dhënë fund periudhës së saj 12-mujore më të ngarkuar në më shumë se një dekadë, pas realizimit të katër misioneve në vitin 2014 dhe përgatitjes së misionit të pestë të planifikuar për më 29 janar. Siç njofton korrespondejta e Zërit të Amerikës

Teoricieni fizikan e kozmologu britanik Stephen Hawking mendon se kërcënimi më i madh i vetvetes, i njeriut pra, është pikërisht agresiviteti i tij Ajo që më së shumti gabojmë dhe që dëshiroj ta ndryshojmë është agresiviteti njerëzor. Për shkak të tij, ndoshta, kemi qenë në epërsi në kohën e shpellave,

Deri tani shkenca ka gjetur se ata t’i përkasin vetëm dy grupeve të cilat u vendosën fillimisht në kontinent, por çuditërisht duket se ka pasur edhe një të tretë. Nga cilat troje vijnë të parët tanë? Një grup i studiuesve në Universitetin e Tübingen, Gjermani, dhe Harvard Medical School, kanë

A varet fati i qytetërimit tek klima? A ndihmuan uria dhe tharja e luginës së Nilit në përmbysjen e perandorisë egjiptiane në vitin 2200 para Krishtit? A e përshpejtoi thatësira ekstreme rënien e perandorisë majane në vitin 800 të erës sonë? Dhe a u shkaktuan ndryshimet në sundimin e dinastive

SHARE

Horizonte

Send this to a friend