HORIZONTE

Gjatë Revolucionit Amerikan të vitit 1776 u zhvillua një nga ngjarjet vendimtare që vendosën fitoren e kolonëve amerikanë kundër mëmëdheut britanik: në natën midis 25 dhe 26 dhjetorit të atij viti, trupat e Gjeneralit Xhorxh Uashington kaluan lumin Delëuer për të sulmuar forcat gjermane të Hessenit, në Trenton, që ishin

Nga Fay Bound Alberti Vetmia mendohet të jetë universale, e pashmangshme, e mundimshme dhe psikologjike. Jo vetëm Britania e Madhe, por edhe segmente të mëdha të popullsive post-industriale në të gjithë Europën, Shtetet e Bashkuara dhe Japoni, raportojnë nivele të larta të vetmisë, me pasoja serioze për shëndetin publik. Gjetjet

Ka shumë stereotipa rreth marrëdhënies konfliktuale midis Perandorisë Romake dhe të krishterëve, aq shumë saqë në imagjinatën kolektive shpesh mendojmë për një qëndrim persekutues deri kur erdhi perandori Konstandini, i cili e ndryshoi këtë gjendje. Në të vërtetë situata ishte shumë e ndryshme: nga dhjetë persekutimet që kujton nga historiografia

Gjatë qëndrimit të tij të gjatë në krye të FBI, J. Edgar Hoover mblodhi edhe dosje të panumërta të njerëzve më të famshëm. Në veçanti, ai u tërhoq nga Frank Sinatra, “The Voice”. E ndoqi për vite me rradhë, duke bërë një dosje në atë se 2,400 faqe, nga e

Thënia e vjetër “të gjitha rrugët të çojnë në Romë”, nxjerr në mënyrë të qartë në pah, një nga aftësitë e mëdha të Romakëve, që kanë krijuar një sistem të gjerë dhe kompleks rrugor, që u mundësoi të lehtësojnë dhe në përputhje me rrethanat, të inkurajojnë udhëtimet dhe bizneset. Rrugët

Nga Jan Harvi Në vitin 1975, Xhejms Klavëll, botoi të parin e një serie romanesh, që ai i quajti Saga e tij Aziatike. Romani i parë, me titull “Shogun”, i vendos ngjarjet në Japoninë feudale, dhe rrëfen historinë e Xhon Blektorn, tregtarit të parë anglez që shkoi në Japoni. Romani

Dështimi, gabimi, nëse njihen dhe pranohen, janë mësues të jetës që na tregojnë rrugën: na bëjnë të njohim veten dhe botën, na japin përvojën e realitetit, na bëjnë të mendojmë për zgjidhje të reja. Është ky qëndrim, jo ​​guximi i forcës dhe i kundërshtimit, që bëjnë të mposhtet frika të

Me kalimin e viteve ne tentojmë të bëhemi më dembelë dhe të heqim dorë, por kini kujdes … “Të zgjidhni ato gjëra që tashmë i dini është përshpejtim i procesit të plakjes”, shpjegon Maria Beatrice Toro, një psikoterapeute. “Për të qëndruar të rinj, është e rëndësishme të jeni aktivë dhe

Ajo që themi dhe shkruajmë mund të transformojë gjendjen tonë shpirtërore. Edhe për mirë. Pse duhet të përfitoni! Fjalët që përdorim për të komunikuar me veten në dialogun tonë të brendshëm, si dhe ato nëpërmjet të cilave ua zbulojmë veten të tjerëve, kanë fuqi të madhe: ato mund të forcojnë,

Për shekuj me radhë është besuar se zbulimi i Botës së Re nga Perëndimorët i atribuohet Kristofor Kolombit, i cili më 12 tetor 1492 kishte zbritur në një nga ishujt Lucai, që menjëherë e pat pagëzuar San Salvador (sot Bahamas), për nder të Krishtit. Dëshmitë e shumta letrare dhe historike,

SHARE

Horizonte

Send this to a friend