HISTORI

Është me siguri ylli, simboli i parë në flamujt kombëtarë. Ai është i pranishëm në rreth një të tretën e flamujve të vendeve të njohura nga Kombet e Bashkuara (61 nga 198 vendeve). Ndër të tjera, ai shfaqet në flamujt e Shteteve të Bashkuara, Kubës, Kinës, Turqisë, Kilit, Venezuelës, Izraelit,

Nga Megan Hamilton Ne zakonisht mendojmë se ndryshimi i klimës, është një dukuri e kohëve moderne. Por kur një stuhi e madhe po shkatërronte fshatrat e Evropës Qendrore më 3 gusht 1562, duke rrënuar të korrat, vreshtët dhe kafshët nëpër ferma, ajo paralajmëroi një tjetër anomali klimaterike. Gjatë viteve 1300-1850,

Gjatë Revolucionit Amerikan të vitit 1776 u zhvillua një nga ngjarjet vendimtare që vendosën fitoren e kolonëve amerikanë kundër mëmëdheut britanik: në natën midis 25 dhe 26 dhjetorit të atij viti, trupat e Gjeneralit Xhorxh Uashington kaluan lumin Delëuer për të sulmuar forcat gjermane të Hessenit, në Trenton, që ishin

Ka shumë stereotipa rreth marrëdhënies konfliktuale midis Perandorisë Romake dhe të krishterëve, aq shumë saqë në imagjinatën kolektive shpesh mendojmë për një qëndrim persekutues deri kur erdhi perandori Konstandini, i cili e ndryshoi këtë gjendje. Në të vërtetë situata ishte shumë e ndryshme: nga dhjetë persekutimet që kujton nga historiografia

Gjatë qëndrimit të tij të gjatë në krye të FBI, J. Edgar Hoover mblodhi edhe dosje të panumërta të njerëzve më të famshëm. Në veçanti, ai u tërhoq nga Frank Sinatra, “The Voice”. E ndoqi për vite me rradhë, duke bërë një dosje në atë se 2,400 faqe, nga e

Në 1683, një ushtri e madhe osmane hidhet në sulm ndaj kryeqytetit të Perandorisë së Shenjtë Romake. Bota e krishterë shpëtohet vetëm falë një frati venecian dhe një mbreti të guximshëm polak Një Vjenë në të cilën mbizotërojnë minaret e larta dhe ku flitet gjuha turke mund të duket kaq

Thënia e vjetër “të gjitha rrugët të çojnë në Romë”, nxjerr në mënyrë të qartë në pah, një nga aftësitë e mëdha të Romakëve, që kanë krijuar një sistem të gjerë dhe kompleks rrugor, që u mundësoi të lehtësojnë dhe në përputhje me rrethanat, të inkurajojnë udhëtimet dhe bizneset. Rrugët

Nga Jan Harvi Në vitin 1975, Xhejms Klavëll, botoi të parin e një serie romanesh, që ai i quajti Saga e tij Aziatike. Romani i parë, me titull “Shogun”, i vendos ngjarjet në Japoninë feudale, dhe rrëfen historinë e Xhon Blektorn, tregtarit të parë anglez që shkoi në Japoni. Romani

Ky është testamenti i plotë i Mit’hat Frashërit, depozituar në Gjykatën e Tiranës më 4 mars 1929! “Tiranë 4 Mars 1929 Unë, Mid’hat Frashëri, në shëndet trupor të plotë, po bënj këtë testament, duke ushqyerë shpëresën se pas vdekjes’ s’ime do të ekzekutohet pikërisht vullneti që dëftenj këtu: 1) Çë

Për shekuj me radhë është besuar se zbulimi i Botës së Re nga Perëndimorët i atribuohet Kristofor Kolombit, i cili më 12 tetor 1492 kishte zbritur në një nga ishujt Lucai, që menjëherë e pat pagëzuar San Salvador (sot Bahamas), për nder të Krishtit. Dëshmitë e shumta letrare dhe historike,

SHARE

Historia

Send this to a friend