HISTORI

Nëse mendojmë se dimë gjithçka për katolicizmin, ka edhe disa mistere që jo të gjithë i dinë! Këtu janë 3 kryesoret … Priftërinjtë dhe martesa Feja katolike deri vonë i ndalonte priftërinjtë të martoheshin, por sot gjejmë rreth 80 priftërinj katolikë të martuar në mbarë botën. Por pse ishte shkelur

Nëse emri duket si një anagramë e diçkaje shumë të njohur, nuk e keni gabim. Kjo sagë, është një nga burimet kryesore që Shekspiri përdori për tragjedinë e tij të famshme Hamleti. Është një legjendë nga vikingët danezë, bazuar tek disa personazhe mbretërore, që jetuan disa qindra vjet më parë.

Kjo sagë, zbulon  se ligjet dhe procedurat ligjore të çuditshme komplekse, luajtën një rol të rëndësishëm në territoret vikinge. Ato formojnë sfondin e një historie tjetër të supozuar të vërtetë të shekullit X-të, të regjistruar në sagën mesjetare të Njalit. Njal është një avokat islandez, i njohur në të gjithë

Kripa është zbuluar nga njeriu që në vitin 6050 Para Erës Sonë. Dëshmitë, vijnë nga shumë qytetërime të lashta që ekzistonin rreth kësaj periudhe. Kripa u bë pjesë thelbësore e qytetërimit egjiptian dhe atij fenikas, si pjesë e tregtisë së tyre. Pa dyshim, historia e kripës është një nga historitë

Dy dorëshkrime mesjetare, Saga Graenlendinga dhe Saga Eirik, pohojnë se në fillim të shekullit XI-të, 500 vjet para Kolombit, burra dhe gra vikinge arritën në Amerikën e Veriut. Ato përshkruajnë se si zbarkuan në një vend të panjohur, pas një stuhie të fortë detare. Dhe disa kohë më pas, nga

Kjo histori dashurie tragjike, formëson bërthamën e sagës Laksdaela të shekullit XIII-të, bazuar me gjasë në njerëz dhe ngjarje të vërteta të shekullit X-të dhe XI-të. Gudrun e bukur dhe e shkathët- e martuar dy herë, e divorcuar, dhe e ve në moshë të hershme – bie në dashuri me

Gjatë epokës pagane, Odini respektohej si një perëndi misterioz i luftës, mençurisë, vdekjes dhe fatit. Shpesh për të kryeheshin flijime, veçanërisht në kohëra konfliktesh. Ndaj tij kishte shumë frikë, veçanërisht për shkak se ndonjëherë udhëtonte nëpër botë njerëzore i maskuar, duke ndërhyrë në punët e njerëzve, ose duke ndryshuar rrjedhën

Mitologjia pagane e vikingëve, dominohet nga konflikti i përjetshëm mes Perëndive dhe armiqve të tyre, gjigantëve. Midis Zotave, roli i shefit i përkiste Thorit të fuqishëm. Si mbrojtës i të dy sferave, hyjnore dhe njerëzore, ai dëshironte të godiste në kokë gjigantët me çekiçin e tij magjik, Mjollnir. Kjo përrallë

Nga Helen Fletlej A e keni menduar ndonjëherë, se si kanë marrë emrat e tyre muajt e vitit? Ndërsa shënojmë kalimin e ditëve, javëve dhe muajve, pak nga ne do të ndalen ndonjëherë të pyesin, se nga vjen aktualisht sistemi ynë aktual i ndarjes së kohës. Në fakt, kalendari ynë

Nga James Hoare Sikurse kanë qenë shpesh historitë e vjetra me superheronj, pasja e një transfuzioni gjaku nga një dele dhe shndërrimi i jashtëzakonshëm në Njeriun-Dele, nuk do të nxiste kafshimet e merimangave radioaktive. Çuditërisht, pavarësisht se ishin tepër të rrezikshme, transfuzionet e para të gjakut të njeriut nuk ndodhën

SHARE

Historia

Send this to a friend