HISTORI

Siç kemi përmendur, Bashkimi Sovjetik përkrahu në fillim në mënyrë aktive pushtimet naziste. Sipas disa dëshmive, Stalini dhe zyrtarë të tjerë të lartë sovjetikë u impresionuan shumë nga Gjermania naziste. Në fund të viteve 1930 dhe fillimin e viteve 1940, kryeministri sovjetik Vjaçesllav Molotov, mbajti disa fjalime shumë pasionante dhe

Një nga shembujt më të hershëm të llotarisë, gjendet në Dhiatën e Vjetër. Për shembull, toka e Kanaanit u nda midis izraelitëve me short. Një shembull tjetër i llotarisë së hershme, mund të gjendet në qytetin grek të Athinës, ku shumica e zyrtarëve qeveritarë, zgjidheshin me short. Qytetarët meshkuj mbi

Ndoshta dy njerëzit e parë që të vijnë ndër mendje, kur flitet për Revolucionin Rus janë Leon Trocki dhe Vladimir Lenin. Të dy qenë komunistë të vendosur, dhe mesa duket forcat lëvizëse pas krijimit të Bashkimit Sovjetik, dhe eleminimit të diskutueshëm të familjes mbretërore Romanov. E megjithatë, ndërsa revolucionet e

Benxhamin Dizraeli, shihet gjerësisht në botën politike, si një nga britanikët më me ndikim të të gjitha kohërave dhe sigurisht të shekullit XIX-të. Ai shërbeu dy herë si kryeministër, dhe ishte zakonisht në qendër të ndryshimeve politike dhe ngjarjeve të epokës, jo vetëm në Uestminster, por në Evropë, në mesin

Asnjë agjent sekret i Gjermanisë Lindore, deri në atë moment, nuk kishte arritur të afrohej aq shumë me dhomat e pushtetit të Gjermanisë perëndimore. Protagonist i kësaj ndërmarrjeje qe Günter Karl Heinz Guillaume. Ja sesi ia arriti Në Bon, në orët e para të mëngjesit të 24 prillit 1974, policia

Megjithëse Revolucioni Rus, ndodhi në vitin 1917, pas kushteve të tmerrshme në të cilat u zhytën rusët gjatë Luftës së Parë Botërore, ndjenjat anti-establishment, ishin ushqyer për dekada të tëra. Dhe për më tepër, duket se përfshirja e jashtme, ishte tërthorazi përgjegjëse për të paktën një pjesë të saj. Rusia

Nga Jorge C Carrasco Gjashtëdhjetë vjet më parë, ndërsa mijëra kubanë kremtonin rënien e regjimit të Fulgencio Batistas, një atmosferë e mbushur me një përzierje të lavdërimeve dhe urrejtjes, po pushtonte Havanën. Pak njerëz e parashikuan se çfarë do të ndodhte më pas. Më 1 janar 1959, u “vra” Republika

Një intervistë me Jean-François Revel “Studentët ishin me xhaketë e kollare dhe flisnin një frëngjishte të kulluar”, thotë filozofi i famshëm: «Me qeverinë dhe policinë qenë protagonistët e një loje më palë».   «Qe një revolucion virtual: kishin si modele Mao Ce Dunin dhe Che Guevara, por nuk e kuptonin

Arkivat e NSA-së amerikane, publikuan pak kohë më parë një listë të deklasifikuar të objektivave bërthamorë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës që nga viti 1956, dhe që përfshinte mbi 1100 vende në Evropën Lindore, Rusi, Kinë dhe Korenë e Veriut. Harta e publikur më poshtë, tregon të 1100 objektivat

Nga Marea Harris Ka shumë gjasa që Ned Ludi të ketë qenë një figurë mitike, por edhe historia folklorike e “gjeneralit Lud”, që jetonte në Pyllin e Sherudit, mund të ketë frymëzuar një nga kryengritjet më të apasionuara dhe trazuese në Britaninë e Madhe të shekullit XIX-të. Historia e Ned

SHARE

Historia

Send this to a friend