HISTORI

Të gjithë grekët që kanë rrethuar muret e Trojës, sipas Iliadës, janë Akej, apo banorë të Akaias. Por, sipas disa studiuesve, prapa atij emri fshihej edhe një popull gjysmë nomad i imigruar në Greqi nga Europa Qendrore në mijëvjecarin II para Krishtit. Pasi u integruan me indigjenët, ata mendohet se

[Udhëheqës botërorë që vdiqën në rrethana misterioze] Rreth orës 09:20 në mëngjesin e 9 qershorit 1946, tingulli i një arme zjarri prishi qetësinë e Pallatit të Madh në Bangkok. Një punonjës hoteli nxitoi në dhomën mbretërore dhe e gjeti 20-vjeçarin, Mbretin Ananda Mahidol të shtrirë me fytyrë lart mbi krevat,

 
Çlirimi i Francës 12/12. Gjenerali De Gol pati aftësinë të imponohej si një figurë mbrojtëse e rezistencës në Francë. Kur mori drejtimin e qeverisë provizore të Republikës Franceze më 3 qershor 1944, atij i mbeti vetëm të kishte mbështetjen e popullit francez Jean-Pierre Azéma Në vitin 1946, Sharl De Gol

OLIMPIADAT / Spektakli më i dashur në Greqinë e lashtë. Cdo katër vite, që nga 776 para Krishtit, Olimpia shndërrohet në epiqendrën e botës greke, me Lojërat më të shumëpritura. Të lindur me një frymë diletanteske u transformuan në kompeticione përreth të cilëve kishte para, pushtet, nder dhe intriga Shekulli

Udhëheqës botërorë që vdiqën në rrethana misterioze Presidenti i 29 i Shteteve të Bashkuara ka jetuar një mënyrë jetese të pashëndetshme që favorizonte alkoolin, cigaret puro, dhe lojërat poker natën vonë. Ai ishte tipi i përkryer për një infarkt në zemër. Në korrik 1923, Harding ndërmori një udhëtim të gjatë,

Kështu lindi një legjendë / Ishin grabitës rastësorë bagëtish, u shndërruan në heronj të përplasjes së fortë mes pronarëve të vegjël të tokave dhe fermerëve të mëdhenj. Luftonin kundër abuzimeve të klasës dominuese duke grabitur bankat dhe sulmuar trenat, të ndjekur nga sherifë dhe vullnetarë por të adhuruar nga populli

Përgjatë gjithë historisë, njerëzit kanë ndërruar identitet dhe kanë pretenduar se janë dikush tjetër. Disa e bëjnë për të patur një jetë më ngazëllyese dhe për të tërhequr vëmendjen, të tjerë kanë qëllime më të ligë, si për shembull kryerja e një krimi. I lindur me emrin Christian Karl Gerhartsreiter

[Mbretër të çmendur të historisë] Në kohën kur vdiq, Mbreti George II nuk mundej as të shihte dhe as të dëgjonte, dhe konsiderohej plotësisht i çmendur. Thuhej se urina e tij dilte blu dhe/ose e kuqe, dhe ishin përhapur shumë histori për sjelljen e tij të çmendur, si për shembull

[Udhëheqës botërorë që vdiqën në rrethana misterioze] I quajtur “Luani i Veriut” nga admiruesi i tij Volteri, Karli XII udhëhoqi vendin e tij, Suedinë në konfliktet shkatërrimtare që i kushtuan asaj shtrenjtë në njerëz, para dhe territore. Karli u bë jopopullor për shumë suedezë, për sakrifica të tilla të panevojshme.

Sipas legjendës, kur ishte i ri, George Washington preu një pemë qershie duke thirrur: “Unë nuk mund të gënjej dot”. Kjo histori është në fakt një dëshmi se sa shumë respekt kanë amerikanët për presidentin e tyre të parë dhe ndershmërinë në përgjithësi. Fatkeqësisht, në analet e historisë mund të

SHARE

Historia

Send this to a friend