HISTORI

Të parët që kanë luajtur kumar në Las Vegas kanë qenë indianët Paiute, të cilët kishin populluar këtë zonë shumë kohë përpara se qyteti të ekzistonte. Kur Mormonët guxuan të zbrisnin nga Utahu në shek XIX për të tentuar t’i konvertonin këta indianë në fenë kristiane, u injoruan tërësisht nga

Ja se cilat qenë ngjarjet që çuan në djegien e kryeqytetit të ri amerikan nga trupat britanikë në gushtin e 1814 dhe impakti që pati “fatkeqësia më e madhe e shkaktuar ndonjëherë ushtrive amerikane” ndaj Shteteve të Bashkuara, Britanisë dhe Kanadasë Graeme Garrard Kur James Madison, Presidenti i 4-ët i

Materiale të panxjerrë më parë nga arkivat zbulojnë obsesionet më të errët të delfinit të Hitlerit, si për shembull frika se hebrenjtë mund të rrezikonin Gjermaninë përmes telepatisë David Keys Rudolf Hess ishte i bindur se hebrenjtë kontrollonin mendjet e Churchillit dhe të udhëheqësve të tjerë politikë për t’i shtyrë

Cili ishte vërtetë në atë pikë Ratko Mlladic? Remondino e kujton kështu: “I gjatë dhe i bëshëm, oficeri klasik i karrierës. Një tip që duhej marrë me të butë, edhe pse në atë kontekst fanatikësh me uniformë, mes të cilëve udhëhiqte “psikiatri i marrë” Karaxhic, Mlladic mund të dukej një

[Udhëheqës botërorë që vdiqën në rrethana misterioze] Më 17 gusht, 1988, Muhammad Zia Ul-Haq, President i Pakistanit po kthehej në Islamabad në një Lockheed C-130 Hercules, pasi kishte parë një demonstrim të një tanku amerikan beteje në shkretëtirë. Pas dhjetë minutash në fluturim, avioni u zhyt me hundë, dhe u

Historiani ushtarak Ian Maycock rimendon “blickrigun” nazist që shkatërroi Poloninë në shtator të 1939.  I shquar midis miteve të shumta që rrethojnë Luftën e Dytë Botërore është ai i “luftës rrufe” (blitzkrieg) i ndërmarrë nga Gjermania kundër Polonisë gjatë shtatorit 1939. Duke iniciuar doktrinën e tyre “revolucionare” të bërjes së

[Udhëheqës botërorë që vdiqën në rrethana misterioze] I butë, i qeshur Kryepeshkopi Albino Luciani, një i huaj për parinë fetare romake, u zgjodh Papë në gusht 1978 si Gjon Pali I. Ai menjëherë tregoi përulësinë dhe thjeshtësinë e tij, duke refuzuar të veshë diademën e Papës ose të mbahet lart

ADI AMIN / Ish boksieri, që spikaste për sadizmin e torturave. Një zezak gjigand me instikt vrasësi dhe natyrë gaztori. 100 kilogramë dhe dy metra gjatësi, që shkaktonin terror por që në të njëjtën kohë kishin dicka qesharake e ngathtësie. “Një vrasës dhe një klloun”, shkruante e përjavshmja amerikane Time

[Udhëheqës botërorë që vdiqën në rrethana misterioze] Perandori Haile Selassie (që do të thotë “fuqia e Trinisë”) i Etiopisë ishte një figurë “më e madhe-se-jeta”, që e ka origjinën e tij nga figura biblike e mbretit Solomon dhe Mbretëresha e Shebas. Ai u quajt Luani Pushtues i fisit të Judës

Nga poetët dhe presidentët, tek mbretërit dhe kurtizanet, historia është e mbushur me histori të mëdha dashurie dhe romanca të pakohë. Që nga figurat historike si Casanova, emri i të cilit është shndërruar në sinonim të romancës, tek Shah Jahani i Indisë, i cili ndërtoi një prej ndërtesave më të

SHARE

Historia

Send this to a friend