HISTORI

Shtator 1941. Azia është në rrëmujë. Kina është në mesin e luftës së dytë të madhe me Japoninë. Qeveria qëndrore kineze është rivendosur në Chongqing, pasi kryeqyteti Nanking është marrë nga armiku. Tensionet po përshkallëzohen midis forcave Aleate dhe Japonisë. I ndërgjegjshëm për rëndësinë e situatës, Arkeologu Hu Chengzhi e

Konkubina dhe nëna të sovranëve, që në oborrin e Stambollit ishin dërguar zakonisht brenda haremit, u gjendën në shekullin XVI dhe XVII në qeverisje të shtetit. Me rezultate aspak zhgënjyes, aq sa në një pikë u shndërruan në interlokutore të cmuara të udhëheqësve europianë Bruno Cianci Për më shumë se

Mendjehollë apo i çmendur, njeri me devijime, ai u quajt nga shumëkush shëruesi i Carit të vogël. Vdekja e tij shënoi fundin e një epoke “Do të vdes mes vuajtjesh të tmerrshme”. Ndoshta e ka thënë vërtetë këtë frazë, duke imagjinuar torturat dhe atë hedhje mes acarit në dëborë. Po

Idetë tona mbi fakte dhe personazhe të së kaluarës janë të mbushura me klishe. Ndonjëherë të lindura nga ekuivokë, ndonjëherë të përhapura me mjeshtëri Mes rasteve që kanë bërë më shumë bujë janë Protokollet e të Urtëve të Sionit, dokument që flet për një komplot hebraik me synim dominimin global.

Oficerët nuk mund t’u besonin syve. Përpara tyre, në një apartament të varfër të Mynihut, ndodheshin më shumë sesa 1500 vepra arti. Nuk ishin ekspertë, por instinkti u tha se ky nuk është zbulim i zakonshëm. Dhe ata kanë patur të drejtë. Koleksioni përmban kryevepra nga Pablo Pikaso, Henri Matisse,

Një raport i paklasifikuar i thesarit të SHBA-së që nga viti 1946 pohon se Vatikani konfiskoi 350 milionë Franga Zvicerane gjatë Luftës së Dytë Botërore – në formën e floririt të nazistëve – për “ta ruajtur”, duke e mbajtur një pjesë të tijj në njërën prej llogarive të tij bankare

Renditja nuk është bërë vetëm në bazë të numrit të vrasjeve që shkaktuan, por edhe në bazë të shkathtësive të tyre, si shënjestra dhe zotësia në vijën e armikut. 10- Thomas Plunkett- Vdiq me 1851 Ai ishte një ushtar irlandez që shërbente në ushtrinë britanike. Ajo çka e bën atë

Receta në gjysmëshekullin e fundit mbeti e njëjta, si në lashtësi. Fillimisht nxitja e ndjenjës së pasigurisë. Më pas identifikimi i objektivit të frikërave: armiq të brendshëm (ish skllevërit e liruar pas luftës që përfunduan në duart e Ku Klux Klan; “komploti judaist-masonik” që shtyu francezët e fundit të Tetëqindës

Gazeta Daily Mail ka botuar një listë me vrasësit më të mëdhenj masivë të shekullit XX, udhëheqës politikë që janë përgjegjës për vrasjen e miliona njerëzve. Në krye të listës është diktatori kinez Mao Zedong. Ky lider ushtarak dhe burrështetas, i cili në Kinë konsiderohet si heroi më i madh

Nga Ilir Ikonomi Kjo është intervista që Ismail bej Vlora i dha një gazetari italian në Romë më 1 prill 1913, katër muaj pas shpalljes së pavarësisë. Më në fund, Ismail beu kishte arritur të dilte nga Vlora e bllokuar prej anijeve greke dhe të vizitonte kryeqytetet e Evropës. Siç e

SHARE

Historia

Send this to a friend