SHENDET & MJEKESI

Shkencëtarët kanë arritur ta shndërrojnë hemoglobinën në polimer duke i hapur rrugë në këtë mënyrë një gjaku artificial. Në një studim në Biomacromolecules, kërkuesit përshkruajnë një zëvendësues gjaku që me mjaft efikasitet mund të transportojë oksigjenin dhe të kërkojë për radikale të lira. Transfuzionet e gjakut mund të shpëtojnë jetë

Organizmit i duhen 8 orë për të rigjeneruar veten, për një ditë të nesërme dhe për aktivitetet e tij, por jo gjithmonë arrijmë ta plotësojmë këtë orar. Ka shumë arsye: gjumi i vonshëm, zgjimi herë pas herë, sindroma e apnesë obstruktive (të gërhiturit) etj. Pothuaj të gjithë në një moment

Psikologjia e quan  të folurin me vete një process autoinstruktiv. Shumëkujt mund t’i duket delirant ky fakt, por kërkuesit e Universitetit të Miçiganit sugjerojnë se është një metodë e thjeshtë dhe mjaft e mirë autokontrolli dhe bën që mendja të qetësohet dhe të kontrollojë më mirë emocionet. Gjimbajtëse për të

Një guackë si shtresë minerale përreth virusit të gripit të shpendëve shpjegon se pse prekemi nga ky lloj gripi. Niveli i lartë i kalciumit tek zogjtë kontribuon në prekshmërinë e gripit të shpendëve. Rezultatet e kërkimit treguan se virusi i gripit zhvillon një guackë si shtresë minerale tek zogjtë që

Një guackë si shtresë minerale përreth virusit të gripit të shpendëve shpjegon se pse prekemi nga ky lloj gripi. Niveli i lartë i  kalciumit tek zogjtë kontribuon në prekshmërinë e gripit të shpendëve. Rezultatet e kërkimit treguan se virusi i gripit zhvillon një guackë si shtresë minerale tek zogjtë që

Pirja e rreth tre filxhanëve kafe në ditë është lidhur me një rrezik më të ulët të vdekjes “nga çdo shkak”, në dy studime të reja të mëdha. Zakonet e atyre që e duan fort kafenë shtonin vite në jetën e tyre – ku konsumi i lartë i kafesë zvogëlonte

Trupi ynë është një mekanizëm i përsosur ku shumë gjëra ndodhin në të njëjtën kohë. Dhe nganjëherë na jep shenja se nevojitet ndihmë të cilat, nëse shpërfillen, mund të çojnë në probleme shëndetësore. Ja disa sinjale që duhej të merrnim gjithmonë parasysh. Pagjumësia, nervozizmi dhe dhimbjet e këmbëve Nëse keni

Një dridhje në syrin tuaj mund të jetë jashtëzakonisht irrituese dhe shpërqëndruese. Por për fat të mirë, dridhja e syve zakonisht nuk është e dhimbshme, dhe shumë rrallë është shkak për shqetësim. “Në thelb është një mbistimulim i muskujve të syrit”, thotë Donny Suh, profesor i asociuar në Institutin e

Një gur në veshkë është një copë e fortë e materialit që formohet nga substancat që gjenden në urinë. Ai gur mund të jetë i vogël sa një kokërr gruri apo i madh sa një gur real, transmeton Telegrafi. Shumica e gurëve në veshka largohen nga trupi pa ndihmën e

Njerëzit të cilët skuqen kur konsumojnë alkool janë të prirur të vuajnë nga një çrregullim serioz. Studime nga Koreja e Jugut kanë zbuluar se njerëzit të cilët skuqen në fytyrë pasi konsumojnë disa pije alkoolike janë të rrezikuar nga hipertensioni i cili lidhet me alkoolin, transmeton Telegrafi. Ky tension i

SHARE

Shendet

Send this to a friend