EKONOMI

Me papunësinë, dhjetimin e fuqisë blerëse dhe asnjë kredi që injektohej në ekonomi, Depresioni i Madh u ul këmbëkryq për një kohë të gjatë. Edhe eksporrtet amerikane, ashtu si sigurimi i kredive në Gjermani e vuajti krizën e madhe. Mungesa e tregtisë dhe ndihmës për shtresat më të goditura në

TTIP-ja, traktati i shkëmbimit të lirë midis Shteteve të Bashkuara dhe Europës, është duke u braktisur. Meritë e këmbënguljes së kundërshtarëve të tij dhe e paaftësisë së liderëve politikë Katër njerëz u ngjitën secili në podium. Në sfond dukej një liqen. Ishte qershori i 2013. Në bregun e Lough Erne,

Nga Keli Uell Nju Jork – Të kuptosh të ardhmen e punës është diçka e vështirë, në mos e pamundur. Sipas Fondacionit Mekartur, 65 përqind e nxënësve të sotëm do të punësohen në punë që sot ende nuk ekzistojnë. Ndërsa teknologjia, globalizimi dhe shumë faktorë të tjerë vazhdojnë të ripërcaktojnë punën, do

  Bilanc negativ, një vëllim i pafundëm derivatesh dhe megagjoba amerikane. Kriza e Deutsche Bank ngjall frikë. Kudo Vetëm një Bismarck i ri mund ta shpëtojë. Në Gjermani tashmë janë të bindur se nëna e të gjitha bankave gjermane, Deutsche Bank, është në telashe prej goditjes së parregullt të qeverisë

Bashkimi Europian shpërdoroi 5.5 miliardë Euro në vitin 2015, bëri të ditur “Watchdog”-u financiar i BE-së sot, duke paralajmëruar se Brukseli ka nevojë që të rifitojë besimin e qytetarëve europianë, besim i cili është tronditur prej Brexit si dhe krizave të tjera. Fondet e shpenzuar keq shkuan për të paguar

Nga Nuriel Rubini Nju Jork – Që nga kriza financiare globale e vitit 2008, politika monetare ka patur pjesën e luanit në mbështetjen e qëndrueshme të kërkesës agregate, nxitjes së rritjes ekonomike, dhe parandalimin e deflacionit tek ekonomitë e zhvilluara. Nga ana e saj, politika fiskale është e kufizuar nga

Mjerimi dhe fisnikëria e Stërlinës, monedhës më të lashtë ende në përdorim. Hegjemonia deri në vitin 1914, rënia e e vitit 1992, brishtësia pas Brexit Stërlina? Kush ishte kjo? Për pothuajse një çerekshekulli, nga i ziu 16 shtator 1992, e “mërkura e zezë” në të cilën u përfshi duke tërhequr

Si funksionon kartmonedha plastike e anglezëve? Cila është monedha më e shkëmbyeshmë në botë? A dinë mamjumët të përdorin paratë? Cili është personazhi historik që shfaqet më shumë në kartmonedha? Cili është ndryshimi mes monedhës virtuale dhe kriptomonedhës? 12 kuriozitete të vogla mbi paratë. Pardesy, janë monedha plastike prej 5

Nga Ryan Cooper Teksa po afrohej Lufta së Dytë Botërore, ekspertët e ekonomisë të vendeve aleate u takuan në një resort në Nje Hempshajër të SHBA-së në përpjekje për të ndërtuar një sistem monetar ndërkombëtar, që do të parandalonte përsëritjen e Depresionit të Madh. Debati u përqëndrua rreth dy propozimeve

Pasurimi i Madh i dy shekujve të fundit ka një burim kryesor: lirinë e njerëzve të zakonshëm për të ndjekur ëndrrat e tyre për përmirësimin e kushteve ekonomike Nga Deirdri MekKloski Pse jemi kaq të pasur? Një amerikan fiton mesatarisht 130 dollarë në ditë, gjë që e vendos SHBA-së ndër

SHARE

Ekonomi