Udhetim & Turizem

Sigurisht, në qoftë se që në aeroportin e Mynihut gjendet e vetmja birrari aeroportuale në Europe, mesazhi për të ardhurit është i qartë. Ai që bën birrë ka marrë kohët e fundit liçencën, megjithatë, prodhon 5 mijë hektolitra birrë në vit, duke përfshirë edhe sezonalet, një detyrim këtu në Airbräu.

Roma. Ndonjëherë e quajtur Qyteti i Përjetshëm, një prej qyteteve më të vjetër europianë, që u themelua më shumë se 2700 vjet më parë. Për shekuj të tërë Roma ishte kryeqytet i Perandorisë Romake. Në brendësi të saj ndodhet një shtet i pavarur, rezudenca e Papës, Vatikani. Vendet më të

1. Berlin, Gjermani   2. Riga, Letoni   3. Stokholm, Suedi   4. Kopenhage, Danimarke   5. Budapest, Hungari   6. Fira, Greqi   7. Oslo, Norvegji 8. Cesky-Krumlov, Republika Ceke   9. Barcelone, Spanje   10. Krakove, Poloni   11. Lisbone, Portugali   12. Dublin, Irlande   13. Lviv,

Praga, kryeqyteti i mrekullueshëm i Republikës Çeke. I 14-i për nga madhësia në Bashkimin Europian, Praga është edhe qendra historike e Bohemisë. Bashkë me zonën e gjerë urbane llogaritet të ketë afro 2 milionë banorë. Praga ka qenë qendra politike, kulturore dhe ekonomike e Europës qendrore, teksa ka patur shumë

Në malet e Siçuanit, një kamp i ndërtuar me tenda, ishte shndërruar përgjatë viteve në akademinë më të madhe budiste në botë Nga Nicolas Ancellin Qielli mbi ne, s’mund të ishte më i frikshëm: përbëhet nga qindra njolla të zeza, shqiponja që fluturojnë përqark dhe pastaj zbresin poshtë me kthetrat

Këto ceremoni bujarie janë një zamkë ekonomike, sociale, fetare dhe politike, si asnjë tjetër. “Ato bashkojnë klane të kundërt dhe ndihmojnë në krijimin e një ekuilibri mes shoqërive, klaneve dhe shtëpive tona; dhe paraardhësve tanë të lashtë. Ato ruajnë harmoninë në strukturën tonë shumë komplekse shoqërore – dhe kjo është