Udhetim & Turizem

Krahasuar me Moskën dhe shumë qytete të tjera ruse, Shën Petërsburgu është relativisht i ri. Në kohën kur Jaroslavli apo Vladimiri, Moska apo Suzdali ishin në qendër të historisë ruse, zona e Shën Petërsburgut të sotëm ishte vendbanim gjuetarësh, peshkatarësh dhe fermerësh. Por vetë territori (grykëderdhja e Lumit Neva) ishte

Fotografitë e mëposhtme janë mrekullia vetë. Janë të pabesueshme rrugët që këta fëmijë në vende të ndryshme të botës, duhet të bëjnë për të shkuar në shkollë. Udhëtim pesë orë përmes maleve, në shtigje 31 cm të gjerë, drejt shkollës më të largët në botë, Gulu, Kinë. Nëpërmjet shkallëve të

E ndritshme, plot ngjyra dhe kurrë e njëjtë, Italia është vendi pa të cilin qytetërimi modern evropian do të kish qenë shumë i ndryshëm. Duket se pothuajse çdo gjë që ne dimë dhe duam ka ardhur nga këtu: piktura, arkitektura, muzika, ushqii – sa për të përmendur disa. Steka u

Sigurisht, në qoftë se që në aeroportin e Mynihut gjendet e vetmja birrari aeroportuale në Europe, mesazhi për të ardhurit është i qartë. Ai që bën birrë ka marrë kohët e fundit liçencën, megjithatë, prodhon 5 mijë hektolitra birrë në vit, duke përfshirë edhe sezonalet, një detyrim këtu në Airbräu.

Roma. Ndonjëherë e quajtur Qyteti i Përjetshëm, një prej qyteteve më të vjetër europianë, që u themelua më shumë se 2700 vjet më parë. Për shekuj të tërë Roma ishte kryeqytet i Perandorisë Romake. Në brendësi të saj ndodhet një shtet i pavarur, rezudenca e Papës, Vatikani. Vendet më të

1. Berlin, Gjermani   2. Riga, Letoni   3. Stokholm, Suedi   4. Kopenhage, Danimarke   5. Budapest, Hungari   6. Fira, Greqi   7. Oslo, Norvegji 8. Cesky-Krumlov, Republika Ceke   9. Barcelone, Spanje   10. Krakove, Poloni   11. Lisbone, Portugali   12. Dublin, Irlande   13. Lviv,