Udhetim & Turizem

Gjithnjë e më shumë Shqipëria dhe veçanërisht transformimi që po pëson Tirana po zë hapësira në revistat më të njohura të botës. Revista prestigjioze italiane, “Vanity Fair”, i ka kushtuar një artikull ndryshimit të kryeqytetit të shqiptarëve ku evidenton dhe punën e bërë nga kryebashkiaku i saj Erion Veliaj, të

Padyshim një prej vendeve më të bukur në botë, Norvegjia është një magji fjordesh, luginash, dritash të veriut dhe portesh peshkimi. Megjithatë Bergeni, në brigjet jugperëndimore të vendit, është një magji më vete. Dikur kryeqytet i vendit, kjo parajsë me traditë lundrimi, e rrethuar nga shtatë male, është një vepër

Përveç plazheve të bukura pushim e bëjnë edhe më të veçantë argëtimet e ndryshme. Baret apo jeta e natës janë një pikë kyçe e pikave turistike. Në këtë artikull do ju prezantojmë me disa prej bareve më të veçanta në plazhet e botës, të cilët do ju lënë pa fjalë

Plazhet që ceken nga ujërat e tejdukshme të Mesdheut e bëjnë vendin e shqiponjave një destinacion tejet befasues për pushimet verore. Vetëm vitin e kaluar, turizmi u rrit me 15%, falë edhe natyrës së paprekur, destinacioneve të shumta, pjesë të trashëgimisë së UNESCO-s, si dhe dëshirës në rritje për të

Revista italiane “Dove”, ndër më të njohurat në fushën e turizmit në Itali, ka botuar një speciale për Shqipërinë, ku fton lexuesit e saj që të zbulojnë bukuritë e jashtëzakonshme të një vendiku mbizotëron “Bukuria e ashpër”, dhe ku herë-herë të duket se koha është ndalur në vend. Bota.al po

26 vite pas largimeve masive me varka (e mbani mend filmin “L’America” të Gianni Amelios?), vendi ballkanik rritet me ritëm shastisës. Një rilindje që na intereson shumë ne italianëve. Mes entuziasmit dhe ndonjë kontradikte Sepse Shqipëria është kështu. Bujare dhe pakëz dinake. Dinamike, por edhe e vëmendshme për kohën e