Udhetim & Turizem

Reine ndodhet në ishujt Lofoten të Norvegjisë. Tipari i tij më simpatik janë shtëpitë, kryesisht ngjyrë vishnjë që dallojnë gjatë dimrit nga bora e cila mbulon shpatet e malit Reinebringen që duket në sfond. Banohet vetëm nga 300 banorë, të cilët kryesisht merren me peshkimin. Edhe pse konsiderohet si një

Sipas studimeve të reja, Evropa Lindore ofron destinacionet më të lira për t’i kaluar pushimet, e gjithashtu janë edhe magjepsëse. Telegrafi më poshtë ju sjellë pesë destinacionet më të lira për t’i vizituar në Evropë, si dhe çmimin e gjërave bazike që kushtojnë në secilin vend. 5. Budapesti, Hungari Në

Balkanista është blogu i një britanikeje e cila është e dashuruar me Ballkanin. Prej 11 vitesh ajo është shkëputur nga Londra dhe së fundmi është zhvendosur në Tiranë, ku i kushton rëndësi edhe logut të saj, i cili vërte ka shumë sukses. Ajo i ka kushtuar qindra artikuj Shqipërisë, ku

Një studim i ri i ka zbuluar qytetet më të mira për mijëvjeçarët dhe del se Berlini është më i preferuari i të rinjve. Studimi ka analizuar faktorët si përballueshmëria financiare, kualiteti i jetës së natës, ekonomia, toleranca e emigracionit dhe migrimi i të rinjve, transmeton Telegrafi. Rezultatet kanë treguar

Një studim i organizatës joqeveritare “Social Progress Imperative” tregon se cilat janë vendet që kanë cilësinë më të lartë të jetesës. Vendet skandinave janë ato të regjistrohen më së larti në Indeksin e Progresit Social, por që më befasues janë vendet e mëdha që renditen në fund të listës –

Shqipëria, ky vend i vogël në gadishullin e Ballkanit, e ka lënë pas tashmë kohën kur ishte e izoluar për pothuaj pesë dekada, për shkak të regjimit komunist. Tani, Shqipëria më në fund po zë vendin e saj të merituar në hartën globale të turizmit. Bregdeti i puthur prej Adriatikut