Udhetim & Turizem

Turizmi i borës, apo Turizmi i Bardhë, ka nisur. Lugina e Valbonës e ka prishur bardhësinë e saj nga skiatorët dhe gjurmët e  vizitorëve  të fundjavës. Valbona të emocionon në çdo stinë, edhe tani në fillimdimri,ajo ka mar një tjetër nur. Ka hequr petkun e gjelbër dhe është veshur me

Indeksi Global i Paqes për vitin 2016 së fundmi është publikuar nga Instituti për Ekonomi dhe Paqe, dhe ka zbuluar shtetet më të sigurta në botë. Edicioni i dhjetë i këtij raporti, i cili është publikuar me 8 qershor, ka vlerësuar 163 shtete në bazë të niveleve të paqes dhe

Në Hauai përveç se është një vend i bukur dhe i pasur me vende ekzotike ku mund të zhvillohen të gjithë llojet e ndryshme të turizmit së fundmi po lulëzon edhe  një tjetër lloj turizmi, përveç atij tradicional për plazhet dhe kulturën vendase. Shumë njerëz muajt e fundit kanë  vizituar

Holanda njihet botërisht për fushat me tulipanë, mullinjtë e erës, djathërat e shijshëm dhe numrin e madh të biçikletave. Ky është shtet i njerëzve të hapur dhe të shoqërueshëm, shtëpive përrallore, kështjellave të lashta dhe peizazheve magjepsëse, transmeton Telegrafi. Është një vend ku njerëzit janë të lirë, dhe ku gjithsecili

Në shoqërinë moderne, ne duhet t’i konsiderojmë faktorët e rrezikut dhe të sigurisë të shteteve të caktuara para se të vendosim cilin shtet ta vizitojmë. Kjo mund të jetë brengë për shumicën e njerëzve, por tani kompania ‘International SOS’ ka përpiluar një hartë e cila ju ndihmon ta zgjidhni këtë

Lonely Planet sapo ka nxjerrë listën e dhjetë destinacioneve me raportin më të mirë çmim/kënaqësi për vitin 2018. Në krye të listës? Estonia. Konkretisht, kryeqyteti Talin. Me vendndodhje pak mbi Letoni dhe në kufi me Detin Balltik, Letonia nuk është ekzaktsisht një destinacion i ngrohtë. Sigurisht, është një vend ku