Thenie

“Njerëzit krenarë janë kokëfortë. Mund të humbasësh gjithë ditën duke iu lutur për diçka, por kur e ngulisin diçka në mendje, e mbajnë atë mendim. Nëse ndihen keq, bëjnë gjithçka për të mos rënë në sy. Mundet edhe të humbasin një dashuri, nëse nuk është personi tjetër që ta hedhë

1. Bota i përket njeriut të duruar. 2. Të gjitha problemet zgjidhen vetë. 3.Problemet ekstreme shpesh kërkojnë zgjidhje ekstreme 4. Miqtë nuk janë aq të rëndësishëm sa familja. Mos e ngatërro besnikërinë e miqësisë me lidhjen e gjakut. 5. Problemi me miqtë është sinqeriteti i tyre. Ata do t’iu tradhtojnë

“Njerëzit e dobët hakmerren. Njerëzit e fortë falin. Njerëzit inteligjentë injorojnë”. “Vetëm në errësirë mund të arrish t’i shohësh yjet”. “Falja nuk është një akt rastësor, por një veprim permanent”. “Dashuria është e vetmja forcë e vlefshme për të transformuar një armik në një mik”. “Mos e lejo asnjë mashkull

“Qëndroju larg njerëzve negativë. Ata kanë nga një problem për çdo zgjidhje”. “Një person i zgjuar e zgjidh një problem. Një person i mençur e shmang atë”. “Çdo njeri mund të dijë. Çështja është të kuptosh”. “Jeta është njësoj si të ngasësh një biçikletë. Për të mbajtur balancën, duhet të

• Bie një gur e shkoqet një mur! • Budallai gjen fjalën, por nuk di se kur e ka gjetur; ndërsa i zgjuari fjalën e budallait e fut në xhep! • Edhe pula jote në kopshtin e botës të duket e majme! • Fukaraja vjel rrushin, zengjini pi mushtin.! •

Thjeshtësia. “Nëse nuk mundesh t’ia shpjegosh dot një djali gjashtë vjeçar, ti nuk e kupton as vetë atë gjë”. Kreativiteti. “Kreativiteti është ngjitës. Transmetojani të tjerëve”. Puna e madhe dhe dështimi. “Mënyra e vetme që të shmangni gabimet, është duke mos pasur ide të reja”; “Nuk ke dështuar deri në