Thenie

Në një botë të mbushur me urrejtje, ne ende duhet të guxojmë të shpresojmë. Në një botë të mbushur me zemërim, ne ende duhet të guxojmë të rehatohemi. Në një botë të mbushur me dëshpërim, ne ende duhet të guxojmë të ëndërrojmë. Dhe në një botë të mbushur me mosbesim,

“Asnjë njeri nuk është një ishull, çdo libër është një botë”. (Gabriele Zevin) “Ndonjeherë besoj se parajsa është të lexuarit vazhdimisht, pa fund”. (Virginia Ulf) Kush nuk lexon, në moshën  70-vjeçare do të ketë jetuar vetëm një jetë:të vetën. Kush lexon, do të ketë jetuar 5 mijë vjet:ai qe kur

Më poshtë, disa prej thënieve më mbresëlënëse të themeluesit të Apple, Steve Jobs: “Ndonjëherë jeta të godet në kokë me tullë. Mos e humb besimin!” Ki kurajë të ndjekësh zemrën dhe intuitën tënde. Ato e dinë se cfarë dëshiron të bëhesh me të vërtetë. Inovacioni është ai që bën dallimin

Fuqia e pozitivitetit nuk ka qenë kurrë aq e rëndësishme, sa në shoqërinë e sotme. Gjendja aktuale e kontrollit që interneti ka sjellë, krijon ndjenja të përziera për atë që duhet të bëjmë, cilët duhet të jemi, dhe atë që ne duhet të arrijmë. Ndonjëherë, ju mund të ndjeheni si

“Skam frikë nga vdekja. Thjesht nuk dua të jem aty kur të ndodhë” Woody Allen “Për mendjen e mirëorganizuar, vdekja është thjeshtë aventura madhështore e radhës” J.K. Rowling, “Harry Potter dhe Guri Filozofik” “Jam unë që do të vdes kur të më vijë koha për të vdekur, kështu që më

Shumë prej nesh mendojnë se ekzistojnë disa sekrete të mëdha për të patur sukses, apo se ai vjen nga të qenit me fat. Ky është një keqkuptim i madh! Ne mendojmë se ” kjo s’do të ndodhë kurrë mua” , ose “s’do të jem asnjëherë mjaftueshëm i mirë”.Më poshtë po