Thenie

Eminem, disa nga thëniet më të bukura të mbretit të Rap-it… “Bëhu i fortë. Bëji të tjerët të habiten se si po mundesh të buzëqeshësh përsëri”. “Mua nuk më intereson nëse je i bardhë, me ngjyrë, heteroseksual, biseksual, homoseksual, i shkurtër, i gjatë, i dobët, i shëndoshë, i pasur apo

Nuk do të na bënin keq disa “pilula” urtësie nga disa prej mendjeve më të ndritura që kanë jetuar mbi këtë Tokë.  Tragjedia në jetë nuk është të mos arrish objektivin. Tragjedia është të mos kesh një objektiv për të arritur. Gjithçka që ti dëshiron, ndodhet në anën tjetër të

Thënie brilante nga Rumi “Shto fjalët, jo zërin. Është shiu që i rrit lulet, jo stuhia”. “Ne kemi lindur prej dashurisë. Dashuria është mamaja jonë”. “Dje isha i zgjuar, ndaj doja të ndryshoja botën. Sot jam i mençur, ndaj po ndryshoj veten time”. “Ji mirënjohës për çdo gjë që vjen

“Tani je i lënduar. Pastaj do të lumturohesh. Koha do të ndihmojë në çdo moment”. “Si fillim, pranoje mërzitjen. Kupto se fitorja nuk ka aq shije të mirë pa humbur”. “Ndonjëherë do të të duhet të bëhesh hero ii vetes dhe të shpërtosh zemrën tënde. Sepse ndonjëherë, njerëzit pa të

Liria e vërtetë është të kuptojmë se jemi NE që zgjedhim, se kujt i lejojmë të ketë fuqi mbi ne. Momenti kur nis të vrasësh mendjen se çfarë mendojnë të tjerët, është momenti kur pushon së qëni vetja. Dhuntia e madhe e qenieve njerëzore është se ne kemi fuqinë e

“Nëse do të ndryshosh botën, shko në shtëpi dhe duaje familjen tënde”. – Nënë Tereza “Ka vetëm një lumturi në jetë, të duash dhe të të duan”. – George Sand “Për të pabesët gjithçka shërben si pretekst”. – Volteri “Nëse e vetmja gjë që mund të bësh për momentin është