Teknologji

Ditët e fundit, ka patur raportime për dicka shumë të rëndësishme që është duke ndodhur në botën e teknologjisë, dicka që sugjeron një të ardhme të ndryshme për të gjithë ne… të paktën deri në një farë mase. Në fakt, mund të kemi vite që kemi jetuar në këtë lloj

“What’s up? C’kemi ndonjë të re?” Eshtë pyetja më e përhapur mes adoleshentëve amerikanë. Cfarë ka të re? Një botë e tërë është e re. Më mirë se kushdo e ka kuptuar këtë gjë WhatsApp (shqiptohet njësoj). Eshtë një botë e re, ku kjo kompani me vetëm 55 punonjës kushton

Të përshkuar prej Delirit 2.0. Viktima dhe xhelatë, shpesh herë pa dallim rolesh. E quajnë “digital addiction”, është droga e Mijëvjecarit të Tretë. Ushqehet mbi të gjitha me smartphone dhe tablet, që nga ana e tyre gëlltisin qindra pilula të quajtura “App”. Ashtu si të gjithë drogërat, krijon varësi. Kriza

Provoni të pyesni Google për Nietzschen. Cfarë donte të thonte me “duhet të kesh kaosin brenda vetvetes për të gjeneruar një yll që vallëzon?” Pyeteni në anglisht dhe mes rezultateve të parë do të keni një faqe të Yahoo! Answers ku një person me pseudonimin “lowpro7days” shkruan: “Nietzsche dashuron vallëzimin.

Pioneri i internetit, Marc Andreessen ka investuar pesëdhjetë milionë dollarë në monedhën virtuale. Dhe shpjegon përse Bitcoin premton një revolucion të ngjashëm me atë të kompjuterit personal në 1975 dhe internetit në 1993 Marc Andreessen Lind një teknologji e re misterioze, në dukje nga asgjëja. Por në të vërtetë është

Ideologjia e uebit është totalitare. Na bën të besojmë në zgjidhje të thjeshtësuara. Të diktuara prej algoritmeve dhe të miratuara pa ekzaminimin e kritikës. Teza e një guruje Ideja themelore e inovatorëve të Sillicon Valley dhe e intelektualëve që u bëjnë interpretimin, është që teknologjia shërben për të na bërë