Teknologji

Një veprimi i korrespondon gjithmonë një kundërveprim. Veprimi në fjalë është spiunimi i kryer nga agjencia për sigurinë kombëtare amerikane, NSA, dhe i zbuluar prej Eduard Snoudenit. Kundërveprimi janë celularët antipërgjim, një propozim i ri i teknologjisë së lartë që është duke fituar mbështetje në të gjithë botën. Në fakt,

Inteligjenca online, midis avatarësh dhe botësh virtuale, në dosjet qeveritare amerikane dhe në investigimet e New York Times. Me një surprizë: gabohesh nëse i nënvlerëson sistemet e vjetra. “Në kohë lufte e vërteta është aq e çmuar se që duhet shoqëruar gjithmonë nga një badigard gënjeshtrash”, Winston Churchill Gënjeshtra dhe

Që nga cyborg-ët, tek privatësia dhe kolapsi i rrjeteve: cfarë rrezikon njerëzimi Njerëzit kanë prirjen të shqetësohen shumë për ato gjëra që kanë pak rëndësi, dhe nuk shqetësohen aq sa duhet për gjërat me të vërtetë të rëndësishme”, thotë George Dyson, historian i shkencës. Nëse ai ka të drejtë, shumë

Eric E. Schmidt* Jared Cohen* Gjatë dekadës së ardhshme, afro pesë miliardë njerëz do të jenë të lidhur në internet. Rritja më e madhe e numrit do të vijë në shoqëritë që, sipas grupit për të drejtat e njeriut, Freedom House, janë më të shtypura prej censurës: vende ku, klikimi

Milion pas milioni, vazhdon hemorragjia e ngadaltë e përdoruesve të shërbimeve të mesazheve që lënë WhatsAppin – aplikacionin që krejt papritur, themeluesi Jan Koum ia shiti Facebookut, pak më shumë se dy javë më parë – për të kaluar në platforma alternative. Të rinj dhe të rritur që druhen se

Makineria amerikane e internetit është vënë tashmë në lëvizje për zgjedhjet. Një libër shpjegon se si rrjeti, që ishte forca fituese e Obamës në vitin 2012, do të jetë gjithnjë e më protagonist në fushatat e të ardhmes Edhe pse duhen edhe dy vjet deri në zgjedhjet e ardhshme presidenciale