Speciale

Njerëzit kanë mbledhur për vite më rradhë të dhënat mbi ëndrrat e tyre. Por çfarë thonë arkivat e vizioneve tona të natës mbi mendjen e njeriut? Dhe a mund të ndihmojë teknologjia moderne në zbërthimin e tyre? Nga Kris Baranjuk Ditën tjetër qe më pranë kulmi i Luftës së Dytë

Nëse nxjerrja e energjisë shërben për interpretimin e vlerave, nuk ka arsye të mendojmë se vlerat ku zgjedh të përqëndrohet media janë forma përfundimtare dhe e përsosur. Nxjerrja e energjisë duket se do të ndryshojë më shpejt në shekullin 21 se sa kurrë më parë, dhe po kështu do të

Nga Matt Martin E shtrirë nga Kanadaja në Australi, por e përqëndruar në Kalabri të Italisë, Ndrageta është një Mafia globale. Ajo është cilësuar si një oktapod, sepse kudo bëhen para, do të gjesh tentakulat e saj. Policia nuk ka qenë në gjendje të kuptojë këtë mafie të çuditshme dhe

“Mediat e lajmeve të rreme janë duke u çmendur me teoritë e tyre konspirative dhe urrejtjen e verbër”. @MSNBC e @CNN nuk shihen me sy. @foxandfriends është i madh!” Kështu ka shkruajtur sot në Twitter presidenti i SHBA, Donald Trump, duke reaguar pas raportimeve të ditëve të fundit të mediave

Kanë kaluar 35 vjet nga vdekja e ikonës së muzikës. Megjithatë familja e ka ruajtur gjallë trashëgiminë e tij me anë të sipërmarrjeve të shumta të biznesit Ndonëse Bob Marli vdiq nga melanoma në 11 maj 1981, popullariteti i këngëtarit është edhe sot më i gjallë se kurrë. Fama e

Në rast se se inxhinierët mund të projektojnë organin më efikas të njeriut, ai ka gjasa të ishte në mënyrë të konsiderueshme i ndryshëm nga anatomia jonë aktuale. Kjo për shkak se evolucioni nuk na ka lënë me një formë të përsosur, por më tepër me një turli përshtatjesh. Dhe