Speciale

Fshihen mes lagjeve më misterioze e të fshehta: sekretet e qytetit më magjepsës të Europës Në disa raste, janë atmosferat dhe koinçidencat që i krijojnë legjendat. Ajo e Jack the Ripper, për shembull, nuk do kish patur të njëjtën mbështjellë misteri pa dritat e zbehta, rrugicat e ngushta dhe hijet

Vikingët: Theksi skandinav i pangatërrueshëm. Mohikanët: “I fundmi i mohikanëve” jeton ende. Aztekët: Pasardhësit e Montezumës… Keltët: Në politikë, në art dhe në gjak. Fenikasit: Zotërinjtë e lashtë të Mesdheut. Hunët: Sovranët e Hungarisë që erdhën nga Azia. Maqedonët: Flamuri i kuq që i shpalli luftë BRSS. Vandalët: Nga plaçkitës,

Nga Marie D. Jones “Në emër të Atit, Birit dhe Shpirtit të Shenjtë…” Koncepti i Trinisë ose natyra e 3- fishtë e hyjnores, ka qenë pjesë e psikikës tonë për mijëra vite, dhe është shfaqur në tregimet e krijimit, mitet, shkrimet fetare dhe tekstet e shenjta në të gjithë botën.

Njerëzit kanë mbledhur për vite më rradhë të dhënat mbi ëndrrat e tyre. Por çfarë thonë arkivat e vizioneve tona të natës mbi mendjen e njeriut? Dhe a mund të ndihmojë teknologjia moderne në zbërthimin e tyre? Nga Kris Baranjuk Ditën tjetër qe më pranë kulmi i Luftës së Dytë

Nëse nxjerrja e energjisë shërben për interpretimin e vlerave, nuk ka arsye të mendojmë se vlerat ku zgjedh të përqëndrohet media janë forma përfundimtare dhe e përsosur. Nxjerrja e energjisë duket se do të ndryshojë më shpejt në shekullin 21 se sa kurrë më parë, dhe po kështu do të

Nga Matt Martin E shtrirë nga Kanadaja në Australi, por e përqëndruar në Kalabri të Italisë, Ndrageta është një Mafia globale. Ajo është cilësuar si një oktapod, sepse kudo bëhen para, do të gjesh tentakulat e saj. Policia nuk ka qenë në gjendje të kuptojë këtë mafie të çuditshme dhe