Sociale

Një grua kërcënon se do të hidhet nga oxhaku i TEC-it në Kuçovë. Ajo ka hipur në majë të oxhakut të lartë të TEC-it pranë qytetit, dhe kërcënon se do të hidhet nga atje. Mësohet se Elona Bregu, rreth 40 vjeç, ka ndërmarrë këtë veprim pasi është hequr nga puna.

Hapësirat mes pallateve të cilat u uzurpuan nga ndërtimet pa leje gjatë këtyre viteve të tranzicionit, pritet që të rikthehen sërish në shërbim të komunitetit. Paralelisht me realizimin e investimeve strategjike për zhvillimin e kryeqytetit, Bashkia e Tiranës po punon edhe për sistemimin e lagjeve të brendshme të cilat kanë

Debati për tekstet falas në shkolla, që u hap në fillim të muajit shtator duket se do të vazhdoj ende. Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike, ka depozituar në Parlament, amendamentin që parashikon tekstet shkollore falas për nxënësit nga klasa e parë deri në klasën e nëntë. Në propozim shkruhet se:

Në vijim të vizitës së tij në Holandë për të ndjekur Javën Ndërkombëtare të Ujit që u mbajt në Amsterdam, kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj solli në vëmendje sfidën me të cilën u përball kryeqyteti sa i përket situatës së furnizimit me ujë, u arrit jo thjesht tejkalimi

Skuadra e Skënderbeut ka mbërritur në orët e para të mëngjesit në Beograd, për të vazhduar përgatitjet për ndeshjen kundër Partizanit. Ndeshja është e vlefshme për turin e katër të Evropa Ligë. E gjithë  vëmendja në prag të kësaj sfide është tek siguria e lojtarëve, pasi në këtë qytet kombëtarja

Shqiptarët kanë shpenzuar më shumë para për arsimim dhe më pak për ushqim. Janë këto dy të dhënat kyçe të Anketës së Buxhetit të Familjes 2016 publikuar nga Instituti i Statistikave. Shpenzimet mesatare për konsum të një individi vlerësohet të jenë 19.591 lekë në muaj nga të cilat: 8.861 lekë