Shendeti

Sheqeri është burimi parësor i energjisë për qelizat tuaja. Karbohidratet komplekse si niseshteja shpërbëhen në sheqerna të thjeshta gjatë tretjes dhe më pas metabolizohen prej qelizave, për të prodhuar energji. Gjaku juaj normalisht përmban 5 gramë sheqer të tretur në të (afërsisht një lugë çaji). Janë vetëm 20 kalori, që

Ka pasur pretendime të shumta gjatë viteve, që pirja e kafesë do të rrisë rrezikun që ju të zhyteni në një sërë gjërash të tmerrshme. Megjithatë, kur shkencëtarët vëzhguan më shumë se 120.000 burra dhe gra për më shumë se 20 vjet, gjetën diçka krejt të habitshme. Studimi, “Marrëdhënia e

Çdo njeri duhet të hajë shujtën e fundit të paktën tri-katër orë para se të flejë. Ekspertët shëndetësorë gjithmonë ua këshillojnë këtë gjë njerëzve sepse, sipas tyre, kjo e redukton rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe çrregullimet tjera shëndetësore. Sidoqoftë, kjo nuk mbetet më vetëm këshillë, sepse një hulumtim i

Përveç shijes, luleshtrydhet janë fruta me pak kalori, me aromë të pakrahasueshme dhe shumë të dobishme për organizmin. Zbuloni se  cilat janë përparësitë dhe  përfitimet  që luleshtrydhet i sjellin organizimit. Studiuesit kanë zbuluar se, luleshtrydhet janë një burim i pazëvendësueshëm kaliumi dhe fibrash, të domosdoshme për shëndetin. Luleshtrydhet kurojnë ulcerat

Nuk mjaftuan Islami dhe Perëndimi, e djathta dhe e majta, homo dhe heteroseksual, të pasur e të varfër. Jemi afër një përplasjeje tjetër të qytetërimeve: mes vegjetarianëve dhe mishngrënësve Nëse organizoni një barbeky, grupi i bërxollave dhe ai i sallaturinave do të ndahen në çast: “Por si ia bën të

Portokallet e kuq super antioksidantë Ekzistojnë disa lloj ushqimesh, që shërbejnë për të rikuperuar energji, pa patur frikën e shëndoshjes. Portokallet e kuqe siçiliane, furnizojnë trupin e njeriut me ujë dhe minerale, tejet të domosdoshme për prodhimin e energjisë (magnezit) dhe funksionimin e muskujve dhe nervave (kaliumi), me një sasi