Rikthim në të ardhmen

Në serinë e artikujve të rubrikës sonë “Rikthim në të ardhmen”, bota.al ju sjell sot, në prag të fillimit të vitit të ri shkollor, një artikull të botuar në revistën “Agimi” të Shkodrës, me drejtues Prof. Karl Gurakuqi. Artikulli është marrë nga numri i Shtatorit 1921. Autori me iniciale P.T.

Nga Dr. A Carrel Përkthim i shkurtuar nga Tajar Zavalani Revista “Përpjekja” Njeriu duhej të ishte masa e të gjithave. Kurse ay sot është si i huaj në botën që ka ndërtuar me mëndjen dhe duart e tija. Këto mrekullit e qytetërimit të sotshëm ay s’ka mundur t’i përdorë për

Nëse “gërmon” nëpër arkiva dhe shfleton libra e revista të kohëve të shkuara, që nga Albania e Faik Konicës e deri tek Shejzat e Martin Camajt, do të gjesh pa asnjë diskutim perla, nga ato që të mrekullojnë. Në një kohë kur fjalori i shumicës po njeh vetëm tkurrje, kur