Nunc est Bibendum

Nunc est Bibendum

  Në Nunc est bibendum shkruajmë kryesisht për verë e distilate (në fakt, për uiski në veçanti disi më tepër), pa lënë mënjanë likerna e përzjerje pijesh me bazë alkoolin. Dita e 19 Majit ishte dita Botërore e Uiskit, apo Ujit të Jetës. Në Shqipëri dita mund të ketë kaluar

  Nga Andi Qinami “Më duket se duhet të blej patjetër një libër për provimin e ardhshëm që kam”,- shfrynte një kolege e re, këtë mëngjes. “Shoqja ime S. – thotë kolegia tjetër –  është e fiksuar me këtë pije. Çdo shpenzim e vlerëson me numrin e Bacardi cola-ve që

Sipas Ralph Emerson, publicist filozof e predikues i shekullit tw XIX, “Një burrë do të jetë elokuent, nëse atij i jepet verë e mirë”. A duhet një president, patjetër, të jetë elokuent? Sigurisht shumë e rëndësishme është të jetë, në prag apo përgjatë një fushate. Gjithësesi tashmë me lojra të

Këtu më poshtë, një miniaturë e vëllezërve Limbourg të shkollës franko-flamande, që ndodhet në Muzeun Condé në Chantilly, paraqet një grup njerëzish të angazhuar në proçesin e vjeljes, përpara kështjellës Saumur, në krahinën Loire. Një tjetër miniaturë të përfshira në librin e artë të mbretit Don Manuel të Portugalisë dhe

Hardhia mund të ketë lindur në ultësirën e Kaukazit, në Gjeorgji, një rajon që krenohet me më shumë se 500 varietete vendase. Prej mijëvjeçarësh, gjeorgjianët prodhojnë verën në kavanoza balte të veshura me dyll blete që quhen qvevri, ndërtuar nga mjeshtrit si Zaliko Bodjadze (foto). Verëbërësit i groposin kavanozët deri

Provat konkrete më të hershme në lidhje me një pije alkoolike vijnë nga Jiahu, në Kinë, ku tashmë në vitin 7000 para Krishtit përdorej për të fermentuar një përzierje të orizit, rrushit, murrizit dhe mjaltit, në kontejnerë balte. Perandorët e parë kinezë pinin verë orizi në gastare prej bronzi si