Nunc est Bibendum

Nunc est Bibendum

Andi Qinami Emër kuptimplotë për këtë pionier të enologjisë së thyeshme shqiptare. E çfarë e lidh emrin e serafinit Mikel, sipas shkrimeve të shenjta, komandat i ushtrisë. qiellore, me këtë verë të kuqe të Shqipërisë së mesme? Janë pikërisht rrënojat e bazilikës një mijë e pesëqind vjeçare të Shën Mhillit,

Nga Andi Qinami I quajnë Orange wines sot, verëra si Ribolla Anfora 2006 e prodhuesit Gravner apo Vitovska MM9 (2009) e Vodopivec, për të përmendur ndonjë pak më të famshme. Së fundmi janë vlerësuar me disa çmime dhe jane verëra që më shumë se të tjerat ngjajnë me ato “që

“Le Beaujolais Nouveau est arriveé! ” Erdhi Beaujolais-ja e re!” -Nunc est Bibendum (Dhe tani te pijmë!)- Andi Qinami   Vitet e fundit kjo thirrje është bërë e njohur prej reklamave të ndryshme fillimisht në Francë e Itali e më pas edhe tjetërkund. Pas mesnatës së të enjtes se tretë

Nga Andi Qinami Porositi një shishe Sassicaia për darkë – shkruante një e përditshme italiane para pak ditësh – e kur erdhi koha për të paguar faturën vuri re që shishja nuk kishte mbaruar e tëra. Kështu këngëtarja Rihanna, thërriti sommelier-in, t’i vinte tapën, dhe e mori me vete në

ANDI QINAMI “Me të bardhat do t’ia hedhim, aciditet ka dhe më e keqja, do të përdorim pak musht të përqëndruar”, thoshte jo pak e shqetësuar, përpara disa ditësh një verëbërëse nga rajoni Italian, Marche. “Problem do të jetë me të kuqet. Nëse shiu nuk pushon, sheqernat s’do të jenë

Andi Qinami Është kohë vjeljesh. Për bistakët mbi rërën e plazheve të detit Jon, ka filluar, që në ditët e fundit te gushtit. Do të vazhdojë deri sa t’i vijë radha bistakëve të ngrirë, në kodrat në qendër të Evropës. Moment gëzimi për vjelësin, por edhe më shumë për verëdashësin,