Nunc est Bibendum

Nunc est Bibendum

Aty diku nga mesi i viteve pesëdhjetë, njëfarë L. V. Marrison irlandez, kimist industrial i interesuar që herët për pijet alkoolike, ofronte një ndarje shumë origjinale dhe interesante mbi verërat e botës. Sipas tij, mund t’i konsiderojmë verërat si përafërsisht të kategorizueshme në katër klasa. Ndarja është thjesht çështje leverdie,

  Në Nunc est bibendum shkruajmë kryesisht për verë e distilate (në fakt, për uiski në veçanti disi më tepër), pa lënë mënjanë likerna e përzjerje pijesh me bazë alkoolin. Dita e 19 Majit ishte dita Botërore e Uiskit, apo Ujit të Jetës. Në Shqipëri dita mund të ketë kaluar

  Nga Andi Qinami “Më duket se duhet të blej patjetër një libër për provimin e ardhshëm që kam”,- shfrynte një kolege e re, këtë mëngjes. “Shoqja ime S. – thotë kolegia tjetër –  është e fiksuar me këtë pije. Çdo shpenzim e vlerëson me numrin e Bacardi cola-ve që

Sipas Ralph Emerson, publicist filozof e predikues i shekullit tw XIX, “Një burrë do të jetë elokuent, nëse atij i jepet verë e mirë”. A duhet një president, patjetër, të jetë elokuent? Sigurisht shumë e rëndësishme është të jetë, në prag apo përgjatë një fushate. Gjithësesi tashmë me lojra të

Këtu më poshtë, një miniaturë e vëllezërve Limbourg të shkollës franko-flamande, që ndodhet në Muzeun Condé në Chantilly, paraqet një grup njerëzish të angazhuar në proçesin e vjeljes, përpara kështjellës Saumur, në krahinën Loire. Një tjetër miniaturë të përfshira në librin e artë të mbretit Don Manuel të Portugalisë dhe

Hardhia mund të ketë lindur në ultësirën e Kaukazit, në Gjeorgji, një rajon që krenohet me më shumë se 500 varietete vendase. Prej mijëvjeçarësh, gjeorgjianët prodhojnë verën në kavanoza balte të veshura me dyll blete që quhen qvevri, ndërtuar nga mjeshtrit si Zaliko Bodjadze (foto). Verëbërësit i groposin kavanozët deri