Personazhe

Nga Irlanda në Hauai, kudo ku shkoj lë një pjesë të zemrës I ati e braktisi të shoqen atëherë vogëlushi Pierce Brendan Brosnan, sot 62 vjeç, ishte vetëm dy vjeç. Djaloshi jeton i flakur midis prindërve derisa e ëma, që është transferuar në Londër për të punuar, ia del ta

NEKTARI I POEZISË PERSE, RUMIU, MBAN NJË PESHË TË MADHE TË FILOZOFISË UNIVERSALE SE NJERIU KALON NËN NJË PROCES TË GJATË TË NJOHJES SË EGOS HYJNORE. RRUGA QË AI NDOQI PËR TA GJETUR HYJNOREN PASQYROHET NË THËNIET E TIJ Rumiun, bota islamike e njeh si poetin e saj më të

Ka rënë Muri i Berlinit, që nga koha kur ju shkruajtët këngën tuaj “The Wall”. Po sa mure e ndajnë ende këtë botë? Shumë. Muri mes veriut dhe jugut të planetit. Mes të pasurve dhe të varfërve. Mes persekutuesve dhe atyre që vuajnë. Edhe muri mes atyre që kanë çelësat e

Personazh – Ndoshta nuk është hera e parë që Presidenti rus përflitet për të shkuarën e tij në kohën kur studionte apo punonte për hesap të KGB-së. Por si kurrë më parë, një ish-koleg i tij, që sot jeton në SHBA e që nga Moska cilësohet si tradhtar, rrëfen disa të

Lindur në 29 Nëntor 1835, në Pekin, Perandoresha trashëgimtare e burrit Cixi u bë një nga gratë më të fuqishme në Historinë Kineze, megjithë origjinën e saj nga familje Manchu, “deri diku e zakonshme”. Ngritja e saj në pushtet filloi në moshën 16 vjeçe, kur u përzgjodh për t’iu bashkangjitur

Karin Mansdotter lindi në 6 Nëntor 1550 (ne dimë datën ekzakte, sepse burri i saj i ardhshëm ishte një astrolog amator dhe mbante horoskopin e saj), bijë e një ushtari të zakonshëm dhe gruas së tij. Herët në jetë, ajo ndofta ndihmonte nënën e saj për të shitur zarzavate dhe