Personazhe

Dikush duhet ta këshillonte Abrahamin të mos i përdorte shumë  metaforat.  Kandidati presidencial Abraham Lincoln debaton me kundërshtarin e tij Steven Douglas para një turme, në vitin1858. Abraham Linkolni duke folur  për politikën e Stephen Douglas mbi skllavërinë: Ajo “është aq e hollë sa një supë spitali që është gatuar

„Është koha të eleminojmë konceptin e fitores, humbjes apo dështimit” Elena Ferrante për The Guardian Mu desh një kohë relativisht e gjatë për të kuptuar se këto klasifikime janë po aq mizore sa dhe të paarsyeshme. Nuk më pëlqen t’i klasifikoj qeniet humane në fitues apo dështakë. Ose ndodhta thjesht

Filozofi grek i shekullit VI para Krishtit mbetet një enigmë: matematicien racionalist, apo “gjyshi” i “new age”? I përket një epoke, asaj arkaike paraklasike, ku “i urti” kishte një formë dije autoritare dhe shumëformëshe, që e bënte të privilegjuar dhe prestigjoz atë që e zotëronte. Ndonjëherë, dhe ky ishte rasti i

Një përmbledhje e bashkimeve artistike dhe sentimentale më të famshme të shkrimtarëve dhe piktorëve, dramaturgëve dhe poetëve. Pëllumbesha Frida Kahlo dhe elefanti Diego Riviera. Historia e jashtëzakonshme e Eloisës dhe Abelardos. Auguste Rodin dhe Camille Claudel, dashuria që u shndërrua në urrejtje, e pastaj në çmenduri. Yoko Ono dhe John

E vlerësuar si femra më e bukur për këtë vit nga revista “People”, si dhe e konsideruar si “një nga personat më të dashur ndër personat publikë, P!nk sot është një nga ikonat më me ndikim në muzikën pop. Por cila ka qenë e shkuara e një këngëtareje kaq të

Në mëngjes, ish-presidenti thotë se në tryezë nuk mungojnë kurrë disa lloj frutash të thata (arra, lajthi dhe rrush): një bombë e vërtetë plot energji me efekte shumë pozitive për shëndetin e mbi të gjitha, për lëkurën. Jo më kot, Barack Obama duket aq shumë në formë dhe nuk e