Magazine

  Romani “Kasollja e xha Tomit” i publikuar në vitin 1852 zuri menjëherë kreun e shitjeve dhe vuri në pikëpyetje rendin skllavopronar të shteteve të Jugut, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës Thuhet se në vitin 1862, kur presidenti i Shteteve të Bashkuara, Abraham Linkolni u njoh me Harriet Beecher

  Në vitin 1494 Duka i Milanos i dha një detyrë Leonardo Da Vinçit, për atë që do të ishte piktura më e famshme, por edhe më e keqtrajtuara nga kohërat. Edhe në karrierrën e tij artistike ishte një vit zhgënjyes. Kishte 12 vjet që ishte në shërbim të Dukës

Nga Robin Wylie Kur konkuistadorët spanjollë lundruan drejt Amerikës Qëndrore në vitin 1517, qëllimi i tyre ishte të nënshtronin banorët e qytetërimit Maja. Por kur kolonët mbërritën, zbuluan se shumica e misionit të tyre ishte kryer:fuqia politike dhe ekonomike e Majave ishte zhdukur. Qytetet e jashtëzakonshme gëlqerore të Majave –

Frika, kontrolli i informacionit dhe çrregullimet e personalitetit, të gjitha luajnë një rol të rëndësishëm në mbajtjen e një populli nën zgjedhë, thonë ekspertët Diktatorë si Kim Jong-Il, i kontrollonin njerëzit përmes frikës dhe privimit. Kontrolli mbi informacionin është gjithashtu i rëndësishëm, në mbajtjen e një populli të shtypur. Imazhet

Përveç legjendës, sipërmarrja e tij është gjithashtu në qendër të një çështjeje historike konkrete dhe shumë komplekse, e cila çoi më pas në lindjen e disa shteteve: Libanit, Irakut, Sirisë, Jordanisë, shtete këta që janë një sajim i politikës. Për të kuptuar atë që po ndodh sot në atë zonë,

Në televizor gjithçka do të duket shumë bukur: oqeani, rinia e botës, pylli i Amazonës, hedhjet, zhytjet, pishinat, stadiumet, impiantet. Askush nuk do i shohë rrënojat nëpër qoshe. Lojërat janë një kozmetikë e mrekullueshme. Një Truman show i sportit. Por kujdes ata që do të mbajnë tabelat me emrat e