Magazine

Dikur i quajtur “një krijues korsesh për tregti, gazetar me profesion, dhe propagandist në prirje”, Tomas Pejn (1737-1809) spikati dukshëm në dy arritjet më të mëdha politike të Epokës së Iluminizmit: Revolucioni Amerikan dhe Revolucionit Francez. Pasi luajti një rol vendimtar në Revolucionin Amerikan me pamfletin e tij politik “Kuptimi

Një prej veprave më të spikatura të Van Goghut është Nata me yje, që ai e pikturoi në vitin 1889 ndërkohë që ndodhej në një azil për të sëmurë mendorë. Ky është një prej episodeve psikotikë më të këqinj të Van Goghut, por prej tij ai krijoi një vepër arti

Nga Xhek Shenker Metropoli që krijoi një precedent të fuqishëm për qytetet e ardhshëm kudo në botë Sekreti i Aleksandrisë, po t’u besosh historoianëve të lashtësisë, qëndron në një arkivol të florinjtë. I mbushur me xhevahirë dhe i vogël sa për të mbajtur një dorë, ai ishte një trofe lufte

Leonardo DiCaprio raportohet të jetë përfshirë në një aksident automobilistik në Hamptons gjatë fundjavës së bashku me të dashurën e tij. Aktori hollivudian dhe modelja ishin duke udhëtuar me një makinë të tipit “Range Rover” kur janë përplasur me një makinë të tipit “Mini Cooper” që drejtohej nga një femër.

Pavarësisht gjithë përpjekjeve dhe vështirësive të historianëve dhe etnografëve, historitë e këtyre popujve ende ruajnë shumë sekrete… 1. Rusët Po, ata janë misteriozë! Shkencëtarët ende nuk mund të pajtohen për origjinën e tyre dhe t’i përgjigjen pyetjes, se kur rusët u bënë “rusë”. Ata nuk e dinë se nga buron

Puritani Xhon Banian luftoi në rradhët e ushtrisë parlamentare gjatë Luftës Civile Angleze, dhe pasi u rivendos monarkia me mbretërimin e Çarlit II, u dënua me 12 vjet burg për shkak të refuzimit për të mos predikuar mesazhin e tij antikonformist. Në burg, Banian përfunduar autobiografinë e tij “Mëshira e