Magazine

Grushti i shtetit me të cilin ushtarakët tentuan të rrëzonin presidentin Rexhep Taip Erdogan e kanë çuar Turqinë vite pas. Po kush është ky njeri, cilat janë bindjet karriera dhe betejat e tij kryesore? Karriera politike Rexhep Taip Erdogan ka lindur më 26 shkurt të vitit 1954. Ai është Presidenti

Perëndimi i tij kuban ishte fillimisht melankolik, më pas katastrofik. Por kishte patur edhe një pranverë të gjatë, e mbushur me siguri dhe premtime, ajo e një njeriu me fuqi të plotë fizike dhe krijuese, i cili kishte blerë një shtëpi në ishull, kishte ankoruar një anije, kishte ndërruar dy

Truri është vazhdimisht duke menduar, edhe atëherë kur nuk ka asgjë për të menduar; meditimi mund t’ju ndihmojë të pushoni së menduari. Në vend ta mendoni diçka si një problem, mendojeni si një sfidë. Do të bëheni më të motivuar për ta kapërcyer atë. Njerëzit mendojnë ndryshe, kur flasin në

  Në shkurt të vitit 1947, Shtëpia Botuese Fischer (ende në Stokholm, ku kishte emigruar nga Gjermania naziste) botoi “Doktor Faustin”, romanin e shumëpritur të Thomas Mannit. Më vonë shkrimtari do të vinte sërish duart mbi rrëfimin e tij sfidues, duke nxjerrë një botim definitiv. Vepra, në fakt, është pjesë

Këshilla, truke, shembuj, anekdota … Gjithçka argëtuese, dhe në mënyrën e vet, gjithçka  e padobishme. Të shkruarit është diçka kaq absolutisht individuale, saqë nuk mund t’ua përplasësh në fytyrë të gjithëve. Por të lexosh se si shkruhet, është gjithmonë interesante. Sidomos në qoftë se ata që tregojnë, janë shkrimtarë me

G8 në Xhenova. Kullat binjake. Lindja e Euros. Bumi i Internetit. Ishte vera e parë e mijëvjeçarit të ri. Vetëm sot, 15 vjet më vonë, e kuptojmë domethënien e vërtetë Dhe kështu, një stinë vere, hapi një shekull dhe mbylli shumë rrugë, tre muaj bënë që të bienpothuajse të gjitha