Magazine

Njerëz shumë të pushtetshëm që punojnë në hije. Por ata kanë në dorë shkrimtarët më të famshëm në botë. Janë agjentët më të rëndësishëm letrarë, që vendosin se çfarë lexojmë ne Një agjent i mirë mund të bëjë ndryshimin. Koktejli i suksesit kërkon (në përmasa të ndryshme) mendjemprehtësi, njohuri të

Të dish si të flasësh dy gjuhë nuk është e njëjta gjë, si të dish se si të përkthesh. Përkthimi është një aftësi e veçantë, për të cilën profesionistët punojnë shumë ta zhvillojnë. Në librin e tyre “Found in Translation” (Gjetur në Përkthim), përkthyesit profesionistë Nataly Kelly dhe Jost Zetzsche

Robert McCrum Letërsia angleze filloi me “The Pilgrim’s Progress”, por u desh të kalojnë afro 50 vite të trazuar, duke përfshirë Revolucionin e Lavdishëm, përpara se të bënte hapin e madh përpara. Autori i këtij guri kilometrik letrar është një njeri i letrave çuditërisht tërheqës, rreth të 60-ave, i quajtur

Magjikja dhe e vërteta tek Gabo Nga Salman Rushdie Gabo jeton. Vëmendja e jashtëzakonshme mbarëbotërore që iu kushtua vdekjes së Gabriel Garsia Markezit, dhe trishtimi i sinqertë që ndien lexuesit kudo për ikjen e tij, na thonë se librat janë ende shumë të gjallë. Diku, një “patriark” diktatorial ka urdhëruar

Historia e frutit të ndaluar e ka shoqëruar njerëzimin që në fillimet e tij. Që nga Eva tek Steve Jobs, duke kaluar nga Borëbardha dhe Vilhelm Teli. Feja dhe poemat epike demonstrojnë se molla fitoi shumë shpejt një rol edhe në mitologji. Poeti grek Stasini i Qipros në shekullin VIII

“Bota është një skenë e madhe dhe të gjithë gratë dhe burrat janë aktorë”. Fjalë që do i dëgjoni në filmin Birdman – një prej favoritëve për të fituar sot Cmimin Oscar, me regjisor Alejandro Gonzales Inarritu, i njohur për filmat 21 gramë dhe Babel, që ofron sfidën teknike të