Letersi

Ne kemi një limit, një limit shumë shkurajues dhe poshtërues: vdekjen. Tani kam arritur në përfundimin se e gjithë bota është një enigmë, një enigmë e padëmshme që bëhet e tmerrshme prej përpjekjes sonë të çmendur, për ta interpretuar sikur të ketë një të vërtetë që fshihet nën të. Ti

Ndërron jetë Umberto Eco, një prej intelektualëve italianë më të famshëm në botë. Shkrimtari ishte 84 vjec. Shkrimtar, semiolog, docent universitar. Eco ka qenë një prani e rëndësishme në jetën kulturore italiane të gjashtëdhjetë viteve të fundit, por emri i tij mbetet i lidhur pazgjidhshmërisht, në nivel ndërkombëtar, me suksesin

  Shkrimtarja iraniane, Azar Nafisi, autore e librit “Të lexoxh Lolitën në Teheran”: Klishetë duhen luftuar gjithmonë. Edhe ato që janë “politikisht korrekte” Duke krahasuar disa fotografi të vjetra të Iranit me ato në Amerikë sot, jeta e Azar Nafizit duket se ka ndryshuar si nata me ditën. Ndoshta është

Nobelisti Gabriel García Márquez u bë i njohur botërisht në vitin 1967 me romanin “Njëqind vjet vetmi”. Mes librave të shumtë që ka shkruar, artistikë e publicistikë, pa dyshim janë edhe ata që duhen lexuar patjetër. Njëqind vjet vetmi – 1967 Romani “Njëqind vjet vetmi” përshkruan histori të shtatë brezave

“Çfarë mund të thuash për një 25-vjeçare që vdiq?”- është fjalia e parë e klasikut të Erich Segal, “Histori dashurie”. Në fakt, Jenny, ose më mirë personi real nga u frymëzua shkrimtari për të krijuar heroinën e tij tragjike, nuk vdiq. Ajo quhet Janet, një grua hebreje që jeton ende

Çfarë i bën imponues personazhet e një libri? Si të frymëzohesh nga idhujt pa humbur origjinalitetin? Si të mësosh nga dështimet dhe të kesh kurajën të vazhdosh ëndrrën? Disa shkrimtarë të njohur ndër vite nuk i kanë kursyer këshillat për më të rinjtë. – “Përfundoje ditën para se të nisësh